Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, διδασκάλου της Εκκλησίας μας, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Η εορτή του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσοστόμου
Η εορτή του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσοστόμου
Το απόγευμα της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου 2012 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος κήρυξε θαυμάσια τον θείο λόγο αναφερθείς στο ήθος και την αγιότητα βίου του Ιερού Χρυσοστόμου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επίσκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου με τη συμμετοχή πολλών κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, των ομόρων Ιερών Μητροπόλεων Καρυστίας και Θηβών αλλά και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, προσήλθε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, τον Διάκονό του π. Επιφάνιο και με εγκαρδιότητα ευχήθηκε δεόντως στον Μητροπολίτη μας για τα ονομαστήριά του.

Στον Εσπερινό παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι Δικηγόροι της Πόλεώς μας, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρό τους κ. Λάμπρο Γκάνη, για να τιμήσουν, με την καθιερωμένη Αρτοκλασία,  τον Προστάτη Άγιό τους, τον Ιερό Χρυσόστομο, όπως και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως και τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Αναστάσιος Σεπετής, ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Σπυρίδων Αθανασίου κ.ά.

Την κυριώνυμη ημέρα Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, με τη συμμετοχή και των αγίων Αρχιερέων Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Σαλώνων κ. Αντωνίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και άλλων τοπικών Εκκλησιών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Νήφων Συριανός, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με χάρη και σεμνότητα, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Χαλκίδος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ευχήθηκε εκ μέρους των Μητροπολιτών και αντιφώνησε ευχαριστώντας τους αγίους Ιεράρχες, τις τίμιες συνοδείες τους και ιδιαιτέρως τον Ιερό Κλήρο, τα Μοναχικά Τάγματα, τους αγίους Ιεροψάλτες, οι οποίοι έψαλλαν θαυμασιώτατα τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία και τον ευσεβή λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας για την ποικιλότροπη καθημερινή τους αγάπη και την στήριξή τους στο επισκοπικό του έργο, ενώ, συγκινημένος, μνημόνευσε και το πρόσωπο του μακαριστού Γέροντός του και προκατόχου του Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Ερετρίας κ. Βασίλειος Βελέντζας, ο κ. Άγγελος Πνευματικός, ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ιωάννης Σπανός, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης κ.ά.
Όπως έχει καθιερώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εδώ και πολλά χρόνια, δεν παρετέθη επίσημο γεύμα, παρά μόνο ο Άρτος και το καθιερωμένο εόρτιο γλυκό κέρασμα προς όλους, στην Εκκλησία.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβησαν στο Κοιμητήριο Χαλκίδος, όπου διάβασαν νεκρώσιμο τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Γέροντός τους, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Βέργη.
Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχθηκε τις ευχές των Αρχών και του Λαού στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κάτω από την όμορφη μελωδία των παιδιών της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του κ. Παύλου Κουρμπέτη, τα οποία με πολλή αγάπη προσήλθαν στην γιορτή του πνευματικού τους πατέρα.


Η Αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσήλθαν αυθόρμητα για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας, μεταξύ των οποίων Κληρικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ο Βουλευτής κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Γκάϊντας, με συνεργάτες του, πολλοί Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη τοπικών Συλλόγων και Φορέων, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., ο κ. Ιωάννης Συμεωνίδης, Χαλκιδεύς, που κατοικεί μόνιμα στην Νέα Υόρκη, αλλά και πλήθος πολύ του Λαού της Πόλεως και της Μητροπόλεως, παιδιά αρκετών Ενοριακών Κατηχητικών και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, τρόφιμοι των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως, ενώ πολλοί χριστιανοί από μακρινά μέρη της Ιεράς μητροπόλεως, όπως η Βόρεια Εύβοια και τα Νησιά των Βορείων Σποράδων, ευχήθηκαν τηλεφωνικά στον Σεβασμιώτατο.

Για ακόμη μια φορά η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αποτέλεσε πολύτιμη ευκαιρία για τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας ώστε καταρχήν να λάβουν ευκαιρία μίμησης του Αγίου και, όπως σε όλες τις εκκλησιαστικές εορτές και πανηγύρεις, να ζήσουν, με κέντρο την Θεία Ευχαριστία, το γεγονός της ενότητας της Εκκλησίας στο πρόσωπο του Επισκόπου και να προσευχηθούν στο Θεό για να Τον στηρίζει στα πολυεύθυνα εκκλησιαστικά του καθήκοντα.
Δημοφιλή σήμερα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

14/12/2018
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στον πεζόδρομο Κριεζώτου και Αβάντων, θα γίνει η «τελετή Ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στο κέντρο της ...
Η Χαλκίδα «άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της

Η Χαλκίδα «άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της

17/12/2018
Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018 την πλατεία και τους πεζόδρομους πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο ...
Σεμινάριο ενημέρωσης για άτομα με άνοια στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας

Σεμινάριο ενημέρωσης για άτομα με άνοια στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας

14/12/2018
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για άτομα που πάσχουν από άνοια, στην Αστυνομι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας