Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τι ανακοινώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το θέμα με τα απορρίμματα του Δήμου Κυμης-Αλιβερίου
«Κ. Θωμά τις ‘’ψευτομαγκιές’’ να πάτε πιο Βόρεια να τις κάνετε»
«Κ. Θωμά τις ‘’ψευτομαγκιές’’ να πάτε πιο Βόρεια να τις κάνετε»
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Παρθενίου- Τραχηλίου- Αγίου Γεωργίου- Θαρρουνιων Παραμεριτών- Αγίου Λουκά- Αγίου Ιωάννη ανακοινώνει:

«Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου έχει ξεκινήσει με ευθύνη του Δημάρχου κ. Θωμά εδώ και έναν χρόνο.

Αυτός ήταν ένας χρόνος αλαζονικών συμπεριφορών και ενεργειών, ετσιθελισμού και παντελούς απουσίας σοβαρής διαβούλευσης, για ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό ζήτημα.

Θύμα των λαθεμένων και πολιτικά εγκληματικών επιλογών του ο Δήμαρχος, περιφέρει τα σκουπίδια από τόπο σε τόπο και από θέση σε θέση, δημιουργώντας κοινωνικές εκρήξεις, διασάλευση της κοινωνικής ηρεμίας και σφοδρές αντιπαραθέσεις με άγνωστες συνέπειες.

Απομονωμένος και στριμωγμένος, και δικαιολογημένα, από τους δημότες και τις τοπικές κοινωνίες, για τα ψέματα αλλά και την ανίκανη και αδιέξοδη πολιτική του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβάλλει με τρομοκρατία τη θέλησή του και να φιλοξενήσει η περιοχή μας τα υστερόβουλα σχέδιά του. Θέλει απεγνωσμένα να διαχειριστεί τις καθόλου ευκαταφρόνητες πιστώσεις.

Άλλωστε ο ίδιος το έχει ομολογήσει «..να πάρουμε τα χρήματα και μετά βλέπουμε..»

Ένας τέτοιος δήμαρχος διασύρει έτσι το Δήμο και την περιοχή που τον επέλεξε να την εκπροσωπεί.

Συκοφαντεί τους πολίτες, τους φορείς τους, τα χωριά μας ολόκληρα, απειλεί και τρομοκρατεί εργαζόμενους, με προφανή σκοπό να κάμψει το φρόνημα των χωριών μας, να διχάσει τους κατοίκους και να ακυρώσει τις καθολικές αντιστάσεις μιας ολόκληρης περιοχής από επτά χωριά. Έχοντας σαν αιχμή του δόρατος τους διάφορους «κρούεζας», παραπλανά και προσπαθεί να διαιρέσει.

Θέλει να φέρει τα σκουπίδια σε μια περιοχή αγροτική, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με πλούσιο υδάτινο δυναμικό, με πηγές που φέρνουν το νερό μέσω του ποταμού χόνδρου κυρίως στα περιβόλια μας και στα χωράφια μας. Με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, με πυκνή δόμηση οικισμών, με οικισμούς που έχουν κηρυχθεί παραδοσιακοί, με σημαντικές καλλιέργειες, με κοπάδια προβάτων.

Μια περιοχή ζωντανή, πολιτιστικά πρωτοπόρα, με μεγάλα χωριά, με μεγάλη ιστορία και ανθρώπους ψαγμένους, αποφασιστικούς και αποτελεσματικούς. Μια περιοχή που δεν είναι «κεντροβαρική», μοναδικό επιχείρημα του δημάρχου, που επλήγη από τις μεγάλες φωτιές και την αναλγησία του κράτους, έρχεται ο επίσης ανάλγητος δήμαρχος κ. Θωμάς να την αποτελειώσει μια για πάντα, δίνοντας της το θανατηφόρο αναπτυξιακό κτύπημα.

Να την κάνει όχι «το πτυελοδοχείο του δήμου» όπως έλεγε, αλλά «το αποχωρητήριο της Εύβοιας», απειλώντας πως «θέλετε δε θέλετε τα σκουπίδια θα έρθουν».

Ε, λοιπόν, Δήμαρχε. Και δεν θα έρθουν τα σκουπίδια στην περιοχή μας και ανεπιθύμητος είστε εσείς και τα σχέδιά σας.

Τις «ψευτομαγκιές» και τους «ψευτοτσαμπουκάδες» να πάτε πιο Βόρεια να τους κάνετε.

Διαμηνύουμε σε κάθε αρμόδιο ότι η «αναπτυξιακή επένδυση στα σκουπίδια» δεν είναι αποδεκτή στην περιοχή μας. Αυτό για μας αποτελεί «αιτία πολέμου».

Ψάξτε για άγονες περιοχές και όχι για κατοικημένες. Ψάξτε χωρίς να σας συνοδεύει η «ρετσινιά» του βρώμικου Νότου του δήθεν κεντροβαρικού.

Καλούμε όλους τους αρμοδίους να αφουγκραστούν τις οριστικές μας αποφάσεις, τις οποίες θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο μέχρι το τέλος. Σας καλούμε να κατανοήσετε και να ευθυγραμμιστείτε με τις δίκαιες και σωστές θέσεις μας, πριν είναι αργά για εναλλακτικές λύσεις.

Σύντομα θα έχετε στα χέρια σας το φάκελο με τα επιχειρήματά μας και πλήρη στοιχεία και ο καθένας θα επωμισθεί το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Με τιμή
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ»Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας