Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέα 19/11 η συνάντηση των επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την προεδρία του κ. Περιφερειάρχη. Το Π.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
Στερεά Ελλάδα
Στερεά Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος της παρατάξεως «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεά Ελλάδος» κ. Θ.Τουσιάδης, εκφράζοντας την θέση του συνδυασμού, δήλωσε ότι υπερψηφίζει την απόφαση αλλά παράλληλα εξέφρασε και την βεβαιότητα ότι όποιες ενέργειες και αν γίνουν δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα  γιατί έχει αποδειχθεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται απλώς «αποφασίζει και διατάζει».


Το Α.Μ.Σ.Ε. κατέθεσε την παρακάτω πρόταση που εκφράζει τις θέσεις του:

"Δεδομένου  ότι από την ημέρα των τελευταίων εκλογών έως σήμερα έχουν  παρθεί μέτρα , βάση του μνημονίου το οποίο είχαν υπογράψει (προ των εκλογών), με σκοπό την είσπραξη μιας ακόμη δόσης από την τρόικα, τα  οποία όμως μέτρα ,το μόνο άμεσο , ορατό αποτέλεσμα είχαν την κατάργηση αυτονόητων κεκτημένων οικονομικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την περαιτέρω πτώση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού  και επειδή  τώρα μεταξύ των άλλων απαιτούνται από την κυβέρνηση  , εν ονόματι του μνημονίου 3 και εν ονόματι της είσπραξης της νέας δόσης «βοήθειας» ,  άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να ρωτήσουν, χωρίς να συζητήσουν , χωρίς να αξιολογήσουν, θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια και ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται είναι απαράδεκτος , είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένας τρόπος έμεινε να αντιδράσουμε :  Ζητούμε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την διενέργεια εκλογών για να προκύψει νέα κυβέρνηση που θα εκφράζει την σημερινή βούληση του Ελληνικού λαού.

Κάθε άλλη πρόταση, για όποιου είδους διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου γιατί έχει αποδειχθεί ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί ασυζήτητη τις εντολές της τρόικα με την μέθοδο του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» χωρίς ποτέ να λαμβάνει υπ' όψιν της τις όποιες αντιρρήσεις ή αντιπροτάσεις.

Η υπάρχουσα κυβέρνηση ( τα μέλη της και τα κόμματα που την αποτελούν) είναι απολύτως υπεύθυνη, μαζί και με όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς, για τις υπερβολικές ,ανεξέλεγκτες  και άναρχες προσλήψεις (κομματικά ρουσφέτια) του παρελθόντος, που σκοπό είχαν όχι τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την   δημιουργία μιας ανεξάρτητης , αυτοδύναμης τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά την προέκταση του κομματικού κράτους για να ελέγχει την τοπική αυτοδιοίκηση. Εάν τώρα αυτές οι υπεράριθμες κομματικές - πελατειακές προσλήψεις δημιουργούν πρόβλημα , δεν φταιν γι' αυτό οι προσληφθέντες παλαιότερα Έλληνες πολίτες. 

Επίσης  είναι ολοφάνερο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει πλέον την σημερινή πολιτική  πραγματικότητα , την σημερινή θέληση του Ελληνικού λαού . Η σύνθεση της σημερινής κυβέρνησης ,που συγκροτήθηκε με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις εκλογές του Ιουνίου  του 2012, καμία σχέση δεν έχουν με την σημερινή βούληση του Ελληνικού λαού.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης και την διενέργεια εκλογών έτσι ώστε έχοντας υπ΄ όψιν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα , ο Ελληνικός λαός να εκφρασθεί με την ψήφο του και η όποια  κυβέρνηση προκύψει από αυτή την ψήφο, να διαχειρισθεί τα υπάρχοντα σε εκκρεμότητα προβλήματα μεταξύ των οποίων και αυτό των υπεράριθμων  (εάν υπάρχουν) δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης."

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ν. Παπανδρέου Θ. Τουσιάδης
Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...
Στην περιοχή του Δοκού κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων

Στην περιοχή του Δοκού κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων

21/3/2019
Στην περιοχή του Δοκού την Τετάρτη 20 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιδέων με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας