Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιμένει ο βουλευτής Συμεών Κεδίκολου, για της για το θέμα των εξωχώριων εταιριών της Κύμης, με δεύτερη κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Χτες ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου προς το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των εξωχώριων εταιριών (off shore) στην Κύμη και γενικότερα για τους ελέγχους των off shore ανά την επικράτεια.

Η αρχική ερώτηση είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών στις 3 Οκτωβρίου, η οποία όμως ποτέ δεν απαντήθηκε.

Ο βουλευτής, επιμένοντας στο θέμα, την κατέθεσε ξανά ως επίκαιρη, η οποία συζητείται στη Βουλή.

Ωστόσο, ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης επικαλέστηκε κώλυμα που δεν μπορούσε να του επιτρέψει να παραστεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, είπε όμως ότι σύντομα θα έρθει σε μια επόμενη ευκαιρία.

Ο βουλευτής λοιπόν δημιουργεί την επόμενη ευκαιρία επανακαταθέτοντας την ερώτηση με την ελπίδα ότι θα πάρει απαντήσεις από πλευράς του υπουργείου για να μην αφήνονται στην κοινή γνώμη αναπάντητα εύλογα ερωτηματικά και να προχωρήσει ο έλεγχος.

«Κύριε Υπουργέ,
Στο πλαίσιο του ελέγχου του ΣΔΟΕ των εξωχώριων εταιρειών, που είχε ξεκινήσει µετά τη διαπίστωση ότι πολλές από αυτές δεν έχουν καταβάλει για πολλά χρόνια φόρους ακινήτων, εισοδήµατος κτλ., οι φορολογικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα, τον Νοέμβριο του 2011, και για τις 24 εξωχώριες εταιρείες στην Κύμη, ασυνήθιστα υψηλό αριθμός off shore για την περιοχή.

Μεταξύ των φορολογικών παραβάσεων που έχουν καταγράψει οι έλεγχοι του Σώµατος ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος γενικά για τις εξωχώριες εταιρείες είναι ότι δεν έχουν καταβάλει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ως το 2006 και στη συνέχεια δεν είχαν πληρώσει ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και άλλους φόρους, ενώ για ορισµένες εταιρείες δεν υπήρχε καν ΑΦΜ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2012, κατόπιν ολοκληρωμένων ελέγχων του ΣΔΟΕ καταλογίζεται σε επιχειρήσεις το ποσό των 41 εκατ. ευρώ!

Σε δε πρόσφατο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, παρατηρείται το παράδοξο, παρόλο που ο φόρος που αναλογεί στις εξωχώριες εταιρείες αυξήθηκε από το 3% στο 15%, τα έσοδα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν την ίδια στιγμή που ο αριθμός των εταιρειών αυξήθηκε!

Στην Εύβοια ο αριθμός των ενεργών εξωχώριων εταιριών για παράδειγμα έγινε από εξηντατέσσερις εξηνταέξι.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο έλεγχος θα ήταν πιο εύκολος και οι διασταυρώσεις θα μπορούσαν να γίνονταν σε ελάχιστο χρόνο, αν τα στοιχεία ήταν καταχωρημένα ηλεκτρονικά.

Επειδή, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η απόδοση δικαιοσύνης είναι από τα μείζονα ζητήματα της χώρας, από τα οποία κρίνεται το εθνικό εγχείρημα, ερωτάσθε:

1. Πόσες από τις 24 εξωχώριες εταιρείες της Κύμης έχουν ελεγχθεί και ποια η εκτίμηση του οφειλόμενου φόρου που τους καταλογίζεται;

2. Τίθεται ζήτημα παραγραφής όσων φορολογικών υποθέσεων παραμένουν ανοικτές και αν ναι θα λάβετε απόφαση παράτασης του χρόνου παραγραφής για να προλάβετε να ελέγξετε όλες τις υποθέσεις;

Ο Βουλευτής
Συμεών Κεδίκογλου»
Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

19/01/2017
Τέσσερις νέες θέσεις προκηρύχθηκαν για τα Δικαστήρια της Χαλκίδας....
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ στα Καμάρια Ιστιαίας

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ στα Καμάρια Ιστιαίας

18/01/2017
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας