Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», Δημήτρης Αναγνωστάκης κατά τη συνεδρίαση (30-03-09) του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε εκτός Ημερήσιας Διάταξης τις παρακάτω προτάσεις και θέματα:

 

Προτάσεις:
1η. Συμβολή του Δήμου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Ο Δήμος οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους να διερευνήσει τη δυνατότητα συμβολής του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μέσω ενός πακέτου μέτρων που: 
a) θα ενισχύσουν τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας,
b) θα τονώσουν την τοπική οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας,
c) θα προβάλλουν τον θεματικό τουρισμό όπως αθλητικό, σχολικό, θρησκευτικό. 
d) θα αξιοποιήσουν όλες εκείνες τις προτάσεις φορέων και πολιτών που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου. Είναι αυτονόητα τόσο το άμεσο του εγχειρήματος όσο και η οργανωτική επεξεργασία που απαιτείται για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια.
2η. Έναρξη διαδικασιών για χωροθέτηση νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ή Υπολειμμάτων.
Ο Δήμος της Χαλκίδας μέσω της εκπροσώπησής του στον Ενιαίο Σύνδεσμο να επαναφέρει το θέμα και να ζητήσει να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα στην ατζέντα της θεματολογίας του συγκεκριμένου οργάνου.
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση ενός σύγχρονου ΧΥΤΑ που θα δώσει λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων της Χαλκίδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής για το επόμενο διάστημα.
3η. Ένταξη της τεχνολογίας στην καθημερινότητα του πολίτη.
Ο Δήμος οφείλει να εκσυγχρονίσει, να ανανεώσει και να εμπλουτίσει την ιστοσελίδα του, έτσι ώστε να είναι λειτουργική και χρηστική τόσο στους επισκέπτες όσο και στους χαλκιδέους πολίτες.
Να επισπεύσει χρονικά τις διαδικασίες για την υλοποίηση των προγραμμάτων της Κοινωνίας της Πληροφορίας (οπτικές ίνες, ευρυζωνικότητα) που έχουν κατοχυρωθεί από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα ένταξης στην καθημερινότητά μας της νέας τεχνολογίας, όπως η ελεύθερη πρόσβαση στο internet, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του διαδικτύου και μια σειρά άλλων σύγχρονων υπηρεσιών.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Στην ίδια συνεδρίαση επισημάνθηκαν και καταγγέλθηκαν:
1. Η μέχρι σήμερα ολιγωρία και αδιαφορία της δημοτικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα του κ. Δημάρχου για μη υλοποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προσωπικών του δεσμεύσεων όπως αυτή του περασμένου Νοεμβρίου για κοινή συνεδρίαση με τους φορείς της πόλης για μείζονα προβλήματα της πόλης όπως είναι της Πανεπιστημιακής Σχολής, του Δημόκριτου, της Δημοτικής αγοράς, του ΚΤΕΛ, της Αρέθουσας κι άλλων που ο ίδιος είχε προσθέσει στη λίστα των θεμάτων.

2. Η ρουσφετολογική αντίληψη που διακρίνει τη Δημοτική Αρχή αφού πλέον αναλαμβάνει με χρήματα των Δημοτών να εξωραΐζει και να καλλωπίζει ιδιωτικές πρασιές πολυκατοικιών όπως η παρέμβαση επί της οδού Φαρμακίδου αλλά και ασφαλτοστρώσεις ιδιωτικών αυλών όπως στα Αλάτσατα.

3. Τέλος επισημάνθηκε η νομική υποχρέωση του Δήμου που με βάση το Ν.3731/2008 (ΦΕΚ 263/23.12.08) οφείλει να παραχωρήσει γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας