Αύριο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, το βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ υποδέχεται τα χριστούγεννα με τους καλικάντζαρους της λαϊκής μας παράδοσης και μαζί με το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά στις 10.30 το πρωί, στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ…

Ο αγαπημένος των παιδιών, Φίλιππος Μανδηλαράς, μας αποκαλύπτει όλη την κρυμμένη αλήθεια για τους καλικάντζαρους μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου και μας κάνει να αναρωτηθούμε τελικά “Μήπως είμαι καλικάντζαρος;”.

Σπουδαίο εύρημα η παράθεση του (φανταστικού) ορισμού της λέξης “καλικάντζαρος” στο ξεκίνημα του βιβλίου, ενημερώνει τον αναγνώστη για όλες τις ιδιότητες που αποδίδονται στα αγαπημένα μας καλικαντζαράκια από τη λαϊκή παράδοση.

Στη συνέχεια, ο συγγραφέας απομονώνει τα επιμέρους χαρακτηριστικά και αποκαλύπτει την… καλικαντζαρίσια πλευρά προσφιλών μας προσώπων. Η μαμά και ο μπαμπάς, τα αδέλφια, οι φίλοι και οι συμμαθητές μας – όλοι έχουν κάτι από… καλικάντζαρο!

Η εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση αποδίδει με τρόπο ιδανικό και ξεκαρδιστικό τον καλικάντζαρο που όλοι κρύβουμε καλά!

Το θέμα του καλικάντζαρου παραπέμπει στη γιορτή των Χριστουγέννων, ωστόσο πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακόμη ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά για τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι το βιβλίο με τίτλο “Ιστορίες με Καλικάτζαρους”.

Βιβλιοπωλείο – Εκδόσεις Διάμετρος
Υπεύθυνη Βίκυ Στεφανή
Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα 34100
Τηλ: 22210 21796
Email: diametro@otenet.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News