Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στο νομό Ευβοίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτής Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος. Δεν διαθέτει καν υπηρεσιακά οχήματα για ενένχους, δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος.
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Το Υπουργείο Εργασίας αποφεύγει να αναφέρει πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν και πόσες είναι οι κενές οργανικές θέσεις, δεν υπάρχει εργαστήριο για τη διενέργεια ελένχων, για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας επισημαίνει ο βουλευτής.

Ειδικότερα, στο νομό Ευβοίας δραστηριοποιούνται 7.120 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 48.000 εργαζόμενους. Φέτος, το Σ.ΕΠ.Ε. για ζητήματα που αφορούν εργατικές διαφορές, καταστρατήγηση εργατικής νομοθεσίας κλπ., διενέργησε 535 ελέγχους και επανελέγχους κατά τους οποίους ελέγχθηκαν πάνω από  300 επιχειρήσεις δηλαδή, μόλις το  4%.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, πραγματοποιήθηκαν 689 έλεγχοι και επανέλεγχοι και επιβλήθηκαν  μόλις 6 πρόστιμα και αυτό διότι δεν γίνονται μετρήσεις και δειγματοληψίες φυσικών και χημικών παραγόντων του εργασιακού περιβάλλοντος,  καθώς στο νομό δεν υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός!      

Επιπλέον το Σ.ΕΠ.Ε. στο νομό Ευβοίας δεν διαθέτει ούτε υπηρεσιακά οχήματα προκειμένου να διενεργεί ελέγχους, ενώ προβληματική είναι και η μετακίνηση των επιθεωρητών  σε εκτός έδρας μετακινήσεις, μετά τη δραματική μείωση των σχετικών κονδυλίων.

Το υπουργείο Εργασίας αποφεύγει να δημοσιοποιήσει πόσες  οργανικές θέσεις διαθέτει το Σ.ΕΠ.Ε. στο νομό Ευβοίας και πόσες από αυτές είναι κενές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σ.ΕΠ.Ε. είναι απογυμνωμένος από στελεχιακό δυναμικό καθώς σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Εργασίας, έχουν καταργηθεί πανελλαδικά 330 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων,  στο πλαίσιο της μείωσης των οργανικών θέσεων  στο δημόσιο τομέα που επιβάλλουν οι εντολές  του μνημονίου.

Επομένως δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα για την αναλογία επιθεωρητών με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.  Επίσης το υπουργείο Εργασίας δεν απαντά σχετικά με το πόσα πρόστιμα από αυτά που έχουν καταλογιστεί, έχουν τελικώς εισπραχθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και έχουν επιβληθεί  πρόστιμα συνολικού ύψους 963.000 ευρώ, εισπράττονται ελάχιστα ποσά και τα υπόλοιπα βεβαιώνονται στην εφορία.

Μια Επιθεώρηση Εργασίας με αρμοδιότητα ελέγχου σε πάνω από 7.000 επιχειρήσεις, με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς υπηρεσιακά οχήματα, χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό για ελέγχους στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, μόνο με τριτοκοσμικές χώρες  μπορεί να συγκριθεί.
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας