Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ποια είναι η λύση που προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου, και μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου
Μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην με θέμα την "Αγροτική Επιχειρηματικότητα... ως τρόπο ζωής" ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επιχειρηματικότητα για τον Έλληνα αγρότη αποτελεί ζητούμενο, που με τις σημερινές συνθήκες δε μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού δεν υπάρχει το πιστωτικό εργαλείο για να τη στηρίζει. Με την εγκληματική μεταφορά της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς και την κατάργηση της αγροτικής πίστης, άφησε έρμαιο τον αγροτικό χώρο και την αγροτική γη στα χέρια των τοκογλυφικών συμπεριφορών.
|
Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα επαναφέρουμε την ΑΤΕ στη πρότερη κατάσταση.

Αλλά και για τη σημερινή κατάσταση έχουμε καταθέσει μια πρόταση για χορήγηση καλλιεργητικής κάρτας εγγυημένης από το δημόσιο, και με στοιχεία που θα προκύπτουν μέσα από τις ενισχύσεις.

Την ίδια στιγμή οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν κυριολεκτικά κολλήσει με αποτέλεσμα σχέδια βελτίωσης να μην υλοποιούνται, προγράμματα να μην παρουσιάζουν απορροφητικότητα.
Δεν τους δίνουν εγγυητικές επιστολές οι τράπεζες.

Εμείς σας προτείνουμε λύση.
|
Ένα Ταμείο Εγγυοδοσίας αντίστοιχο του ΤΕΜΠΕ για τις μικρές και οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό τη νεκρή αλλά τεράστια ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτή η αξιοποίηση μπορεί να προσφέρει κάτι στην ανάπτυξη. Αν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ θα χαθεί στη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέουςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας