Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα 25-28/11/2012 συνοδευομένη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Σίμωση.
Επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα
Επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα
Το Επιμελητήριο Ευβοίας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Ρωσικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της Ρωσίας, οργάνωσε επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα από 25-28/11/2012.

Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικούς εκπροσώπους φορέων της Μόσχας και να συζητήσει μαζί τους για τις νέες δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας με τις ευβοϊκές επιχειρήσεις. 

Η επιχειρηματική αποστολή ήταν πλήρως οργανωμένη και συντονισμένη, όπως αυτό αποδείχτηκε από τις 24 επιχειρηματικές συναντήσεις που είχαν οι Λατόμοι Καρύστου με αντίστοιχους Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πέτρα Καρύστου, γιατί όπως διαπιστώθηκε πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη των πετρωμάτων Καρύστου.

Η επιχειρηματική αποστολή ήταν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τεράστιας Ρωσικής Αγοράς και διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν απόψεις για σταθερές συνεργασίες, για συμμετοχή στην κλαδική έκθεση πετρωμάτων στη Μόσχα, διαφημιστική προβολή σε εξειδικευμένα έντυπα, για τη συνέχιση των διαπροσωπικών σχέσεων κ.λ.π.

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της επιχειρηματικής αποστολής οφείλεται στην συντονισμένη προσπάθεια: του συλλόγου Λατόμων Καρύστου με συντονιστή τον κ. Κρίσιλια Σωτήριο, του εξαιρετικού τμηματάρχη του Ο.Π.Ε, κ. Κλεόβουλου Μπούζιου, του Γενικού Συμβούλου του ΟΕΥ Β΄ στη Μόσχα, κ. Ηλία Θανασά, οι οποίοι  με την καθοδήγηση και την στήριξη της Διοίκησης και της υπηρεσίας του Επιμελητηρίου κατάφεραν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Σίμωσης, είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Γενικό Σύμβουλο του ΟΕΥ στη Μόσχα, κ. Θανασά, τον κ. Παύλο Μούρμα, Δ/ντή του Γραφείου ΕΟΤ της Μόσχας καθώς και με το Πρακτορείο Τουρισμού Radonez, ( κα Borisenko Alina & Dmitry Corodov) που ενδιαφέρεται για τον θρησκευτικό και Ιαματικό Τουρισμό και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την έλευση στην Εύβοια Ρώσων Τουριστών.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Ρώσοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό.

Επίσης ο κ. Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μόσχας, κ. Yuri F. Azarov, τον Υποδιευθυντή και τον Οικονομικό Σύμβουλο καθώς επίσης και κ. Igor Belogrudov, Πρόεδρο της Επιτροπής των Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα και προτάθηκε η δημιουργία «Ελληνικού  Σπιτιού» στη Μόσχα για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων, η δημιουργία πολιτιστικού εμπορικού κέντρου στο Προκόπι, όπου βρίσκεται ο «Αγ. Ιωάννης ο Ρώσσος» και η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων για την αύξηση του θρησκευτικού –οικογενειακού τουρισμού.

Επισημάνθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται με την καθυστέρηση έκδοσης της βίζας, ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων καθώς και οι ενέργειες που γίνονται για την επίλυσή του. Τέλος, ο κ. Πρόεδρος συναντήθηκε με τον κ. Suren O. Vardanyan, Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Προώθησης των Εξαγωγών και επενδύσεων της Μόσχας, ο οποίος μεταξύ των άλλων ερευνά την αγορά της Ελλάδας και ενημερώνει τους Ρώσους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.      

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι οι εξαγωγές είναι μονόδρομος και μπορούν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία, και όχι μόνον στη Ρωσική Αγορά, μέσα από μια συντονισμένη και στοχευμένη στρατηγική δράση.
Δημοφιλή σήμερα

Ιερά Αργυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδας

Ιερά Αργυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδας

20/01/2018
Η Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώνει ότι θα τελεσθεί Ιερά Αργυπνία προς τιμήν της Οσίας Ξένης της Ρωμαίας. ...
Επίσκεψη Γιώργου Ακριώτη στην Κύμη

Επίσκεψη Γιώργου Ακριώτη στην Κύμη

19/01/2018
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου πολιούχου της πόλης της Κύμης ο κ. Ακριώτης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στο «Παπαιωάννειον Εκκλησιαστικό...
Έκοψε τη βασιλόπιτα και το ΚΑΠΗ Βασιλικού

Έκοψε τη βασιλόπιτα και το ΚΑΠΗ Βασιλικού

19/01/2018
Δεκάδες μέλη του ΚΑΠΗ Βασιλικού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας