Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
O πρώτος σοβαρός «λαϊκός» τίτλος από τότε που άρχισε η κρίση και δεν ήταν «Μέτρα φωτιά» ή «Η τρόικα βάζει το χέρι στην τσέπη του κοσμάκη» ήταν στο site του «Πρώτου Θέματος».
Οι επαγγελματίες θα πληρώσουν τα επιδόματα των τριτέκνων
Οι επαγγελματίες θα πληρώσουν τα επιδόματα των τριτέκνων

«Οι επαγγελματίες θα πληρώσουν τα επιδόματα των τριτέκνων». Welcome to the real world, που λέμε και στο Κολόμπους του Οχάιο. Και το real world είναι αυτό που όταν κάποιος παίρνει φορολογική απαλλαγή τα λεφτά δεν τα πληρώνει η Αυστρία ή η Σουηδία, αλλά κάποιος άλλος Ελληνας.

Θέλετε με τον ΦΠΑ, θέλετε με αύξηση των φόρων επιτηδεύματος που είναι η περίπτωση με το επίδομα των τριτέκνων, με κάτι θα είναι. Και αν ήταν άμεσο το μήνυμα, θα πέρναγε ακόμα πιο καλά. Πώς γίνεται με τα παιδιά της Αφρικής που δίνεις μια δωρεά και σου στέλνουν φωτογραφία του παιδιού στο οποίο πήγαν τα λεφτά;

Ετσι αν περάσει ο φόρος, να στέλνουν στους επιτηδευματίες τη φωτογραφία της οικογένειας με τα τρία παιδιά. Μαζί με κείμενο: «Με τα πεντακόσια ευρώ που έδωσες η πενταμελής οικογένεια Κασκινιά από την Εδεσσα μπόρεσε να πάρει τη φοροαπαλλαγή των τριτέκνων με τον μικρό Αλέξανδρο και τον μικρό Πάρι να σου στέλνουν την υπόσχεσή τους ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία δεν θα λουφάρουν, αλλά θα υπερασπίσουν την πατρίδα και εσένα προσωπικά». Γιατί αυτό δεν είναι το μήνυμα-επιχείρημα για τα επιδόματα στους πολυτέκνους; Οτι οι Τούρκοι κάνουν συνέχεια παιδιά, ενώ οι Ελληνες δεν κάνουν επειδή το κράτος δεν βοηθάει (οικονομικά) και μια μέρα θα καταλάβουνε την Ελλάδα; Με μία μικρή συνεισφορά το πρόβλημα λύθηκε.

Μια Aλλη προσέγγιση είναι να δούμε το θέμα μέσα από τη σοφία των αιώνων του ΠΑΣΟΚ. Στο «Βήμα» δημοσιεύτηκε ότι «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει από τις 31 Ιουλίου 2012 πρόταση νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί καθώς σύμφωνα με την εισηγητική μας έκθεση, τα αναμενόμενα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου σε βάθος 30ετίας είναι της τάξης των 150 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε χώρες με τη γεωλογική δομή της Ελλάδας, περίπου το 50% των εσόδων αναλογεί στην κάθε χώρα και το υπόλοιπο 50% αναλογεί κατά προσέγγιση σε επενδύσεις και έξοδα λειτουργίας εγκαταστάσεων, καθώς και έσοδα των αναδόχων.

Από τα έσοδα αυτά η διάθεση ενός σημαντικού μέρους τους (άνω του 70%) στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα μπορεί να αποτελέσει μια νέα ιδιαίτερα μεγάλη πηγή χρηματοδότησης». Ας το μεταφράσουμε τώρα στα ελληνικά. Σημαίνει ότι γίνεται μία ΔΕΚΟ με το όνομα «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Γενεών», μπαίνει ένας διοικητής φίλος του Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη, προσλαμβάνονται 400 υπάλληλοι αρχικά με σύμβαση αορίστου χρόνου, πάνε με απόσπαση άλλοι 150, νοικιάζεται ένα κτίριο στο κέντρο, και περιμένοντας την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων πιάνουν δουλειά. Πηγαίνουν σε κάθε πορεία, φτάνει να μην τραβάει μετά τις τρεις.

Επειτα από ένα εξάμηνο νιώθουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους να κάνουν τη δική τους πορεία και έπειτα από ένα χρόνο κατεβαίνουν σε απεργία διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλοβοήθειας των Γενεών που θα ασχολείται με τα έξοδα στην αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μίας νέας υπηρεσίας που στο μεταξύ δημιουργήθηκε και πάλι από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: sday.gr
Δημοφιλή σήμερα

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

16/03/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ ...
Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

16/03/2018
Ο Θίασος «Κασταλία», σε μια ξεχωριστή Σκηνική Συνάντηση με το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος, Αμαρύνθου, παρουσιάζει την Τριλογία του Α...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας