Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Επιμελητήριο Ευβοίας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Ρωσικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της Ρωσίας, οργάνωσε επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα από 25-28/11/2012.
Παναγιώτης Σίμωσης.
Παναγιώτης Σίμωσης.

Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικούς εκπροσώπους φορέων της Μόσχας και να συζητήσει μαζί τους για τις νέες δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας με τις ευβοϊκές επιχειρήσεις. 

Η επιχειρηματική αποστολή ήταν πλήρως οργανωμένη και συντονισμένη, όπως αυτό αποδείχτηκε από τις 24 επιχειρηματικές συναντήσεις που είχαν οι Λατόμοι Καρύστου με αντίστοιχους Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πέτρα Καρύστου, γιατί όπως διαπιστώθηκε πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη των πετρωμάτων Καρύστου.

Η επιχειρηματική αποστολή ήταν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τεράστιας Ρωσικής Αγοράς και διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν απόψεις για σταθερές συνεργασίες, για συμμετοχή στην κλαδική έκθεση πετρωμάτων στη Μόσχα, διαφημιστική προβολή σε εξειδικευμένα έντυπα, για τη συνέχιση των διαπροσωπικών σχέσεων κ.λ.π.

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της επιχειρηματικής αποστολής οφείλεται στην συντονισμένη προσπάθεια: του συλλόγου Λατόμων Καρύστου με συντονιστή τον κ. Κρίσιλια Σωτήριο, του εξαιρετικού τμηματάρχη του Ο.Π.Ε, κ. Κλεόβουλου Μπούζιου, του Γενικού Συμβούλου του ΟΕΥ Β΄ στη Μόσχα, κ. Ηλία Θανασά, οι οποίοι  με την καθοδήγηση και την στήριξη της Διοίκησης και της υπηρεσίας του Επιμελητηρίου κατάφεραν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Σίμωσης, είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Γενικό Σύμβουλο του ΟΕΥ στη Μόσχα, κ. Θανασά, τον κ. Παύλο Μούρμα, Δ/ντή του Γραφείου ΕΟΤ της Μόσχας καθώς και με το Πρακτορείο Τουρισμού Radonez, ( κα Borisenko Alina & Dmitry Corodov) που ενδιαφέρεται για τον θρησκευτικό και Ιαματικό Τουρισμό και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την έλευση στην Εύβοια Ρώσων Τουριστών. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Ρώσοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό.
Επίσης, ο κ. Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Επιμελητηρίου Μόσχας, κ. Yuri F. Azarov, τον Υποδιευθυντή και τον Οικονομικό Σύμβουλο καθώς επίσης και κ.  Igor Belogrudov, Πρόεδρο της Επιτροπής των Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα και προτάθηκε η δημιουργία «Ελληνικού Σπιτιού» στη Μόσχα για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων καθώς και η δημιουργία πολιτιστικού εμπορικού κέντρου στο Προκόπι, όπου βρίσκεται ο «Αγ. Ιωάννης ο Ρώσσος» και η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων για την αύξηση του θρησκευτικού –οικογενειακού τουρισμού.

Επισημάνθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται με την καθυστέρηση έκδοσης της βίζας, ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων καθώς και οι ενέργειες που γίνονται για την επίλυσή του.

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος συναντήθηκε με τον κ. Suren O. Vardanyan, Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Προώθησης των Εξαγωγών και επενδύσεων της Μόσχας, ο οποίος μεταξύ των άλλων ερευνά την αγορά της Ελλάδας και ενημερώνει τους Ρώσους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρωσίας, κ.  George G.Petrov, τον κ. Antrey V. Efimenko, ειδικό στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την κα  Tatiana V. Legchilina, Αναπλ. Διευθύντρια,  κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων κυρίως στο θέμα του Τουρισμού.

Στην ανωτέρω συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Σύμβουλος του ΟΕΥ στη Μόσχα, κ.  Ηλίας Θανασάς, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία της Επιχειρηματικής Αποστολής καθώς και στις επαφές του Προέδρου, κ. Παναγιώτη Σίμωση με σημαντικούς εκπροσώπους φορέων στη Μόσχα.     

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι οι εξαγωγές είναι μονόδρομος και μπορούν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία, και όχι μόνον στη Ρωσική Αγορά, μέσα από μια συντονισμένη και στοχευμένη στρατηγική δράση.
Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/03/2018
Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 22...
Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

21/03/2018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, η ημερίδα Επ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας