Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σκηνικό σύγκρουσης έχει δημιουργηθεί στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Εκτάκτως, και μετά από απαίτηση βουλευτών του κόμματος, συγκλήθηκε το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς όμως να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.
Ο Π.Καμμένος στη Χαλκίδα
Ο Π.Καμμένος στη Χαλκίδα

Ωστόσο, νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Είχε προηγηθεί το πρωί κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία βουλευτες - κυρίως οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Ζώης - εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Καμμένου και της πολιτικής που αυτός ακολούθησε, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει.

Στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη Διοικούσα Επιτροπή, ο κ. Καμμένος εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο στις 27-29 Απριλίου.

Εξήγησε ότι δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».

Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι: «η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ, όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. Ολες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά».

Τέλος ο κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση σε μια πανστρατιά «όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή».

Η σύγκρουση άρχισε όταν ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να υπάρξει ευρύς διάλογος μετά την εισήγηση που έκανε ο ίδιος παρουσία και των τηλεοπτικών καμερών.

Εντονα αντέδρασε ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος αφού άσκησε κριτική για μία σειρά αποφάσεων ζήτησε να συζητηθούν θέματα όπως η γραμμή, η πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και ζητήματα ηθικής τάξης.

Μαζί του συμπαρατάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης.

Ο κ. Καμμένος προτίμησε να φύγει!

Οι βουλευτές και στελέχη του κόμματος κατηγορησαν τον κ. Καμμένο ότι απέδρασε δείχνοντας όπως είπαν «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα».

Μετά την απογευματινή συνεδρίαση της Κ.Ο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους,
ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

»Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη».

»Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

-Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

-Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι.

-Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου. 

»Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

»Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.

»Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα».

Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αριθμεί 20 μέλη.

Απο την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος.

Τα Νέα
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας