Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανοικτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας και την Κυριακή 30/12, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας κο Γεωργάτο.
Ανοικτά τα καταστήματα στην Χαλκίδα και την Κυριακή 30/12
Ανοικτά τα καταστήματα στην Χαλκίδα και την Κυριακή 30/12

Ειδικότερα, τα καταστήματα στην Χαλκίδα, είχε αποφασιστεί από τον Εμπορικό Σύλλογο, να ανοίξουν όπως κάθε χρόνο την Κυριακή 23/12 από τις 10.00 εώς τις 17.00μμ.

Ωστόσο ο νέος Αγορανομικός Κώδικας που προσπαθεί να περάσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών και ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, απαιτεί τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά 7 Κυριακές τον χρόνο εκ των οποίων οι 2 μέσα στον Δεκέμβρη. Επομένως την Κυριακή 30/12 τα καταστήματα στην Χαλκίδα θα είναι ανοικτά από τις 10.00 εώς τις 17.00μμ.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας κος Γεωργάτος, δήλωσε στο eviaportal.gr ότι ο εμπορικός κόσμος της Χαλκίδας, συμφώνησε να ανοίξει και την 2η Κυριακή του Δεκεμβρίου όπως ζητά το Υπουργείο, ωστόσο δεν συμφωνεί η πλεοψηφία στο να ανοίγουν τα μαγαζιά τους 7 Κυριακές τον χρόνο.

Το νομοσχέδιο αναφέρει να ανοίγουν 7 Κυριακές τα καταστήματα έως 250 τμ, αυτό όμως θα προκαλέσει αντιδράσεις στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, που σε καμία περίπτωση εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές, θα απασχολούν επιπλέον προσωπικό που θα πληρώνουν με 380 ευρώ, κάτι που εμείς στην Χαλκίδα δεν μπορούμε να το κάνουμε, θα γίνουμε απρόσωποι και θα είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό, γιατί οι περισσότεροι επιχειρηματίες διατηρούμε πολυετή επαγγελματική σχέση με τους υπαλλήλους μας, δήλωσε ο κος Γεωργάτος.

Τέλος ο κος Γεωργάτος είπε πως με το νέο χρόνο θα γίνει γενική συνέλευση και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του συλλόγου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας