Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο μέτωπο της οικονομίας, επανακτώντας την αξιοπιστία της στο διεθνές περιβάλλον και διασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ενώπιον Ευρωπαίων δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, επίσης, ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την κοινωνική συνοχή, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επέκρινε με δριμύτητα τη βία των άκρων, των κουκουλοφόρων και της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δείξει μηδενική ανοχή. «Η Ελλάδα δημιουργεί το δικό της success story», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γεύμα που παρέθεσε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στην Αθήνα.

«Χτυπάμε τις στρεβλώσεις παντού»
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξουδετερώσει την ύφεση και να μεταμορφώσει τη χώρα, κάνοντας μεταρρυθμίσεις παντού, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ομιλία του ενώπιον 36 Ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Στην εκδήλωση που είχε τη μορφή γεύματος, ο κ. Κεδίκογλου μίλησε για την «ανάκτηση της αξιοπιστίας» και την «απομάκρυνση της δραχμοφοβίας», που πέτυχε η Ελλάδα μετά το πράσινο φως για τη δόση και τόνισε ότι επόμενος στόχος είναι να δημιουργήσουμε «μια νέα ανταγωνιστική και μοντέρνα οικονομία».

Αναφέρθηκε στην άνοδο της ελληνικής ανταγωνιστικότητας κατά 22 θέσεις, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, και στην πρωτιά μεταξύ 20 ευρωπαϊκών χωρών ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή.

«Χτυπάμε τις στρεβλώσεις παντού, αυτό είναι το πρόσταγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός», είπε και έκανε ειδική αναφορά «στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών, στην αγορά εργασίας, στην αγορά κεφαλαίου, στη δημόσια τάξη και στη γραφειοκρατία».
Ο κ. Κεδίκογλου έδωσε έμφαση στην ανάγκη διατήρησης της «κοινωνικής συνοχής» με όπλο την καταπολέμηση της ύφεσης, ποντάροντας στις εξοφλήσεις των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, στο ξεπάγωμα του ΕΣΠΑ, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που θα φέρει πίσω καταθέσεις και επενδύσεις.
«Τώρα είναι ώρα σκληρής δουλειάς για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία και να πατάξουμε τη διαφθορά», είπε.

Επέμεινε στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το επενδυτικό περιβάλλον, μειώνοντας, τον χρόνο, τη γραφειοκρατία (one stop shop) και το χρόνο (fast track) για την προσέλκυση των επενδυτών.

Ειδική μνεία έκανε και στο φορολογικό νομοσχέδιο, στόχος του οποίου, όπως είπε, είναι να είναι δίκαιο, απλό και σύγχρονο. Ο κ. Κεδίκογλου είπε σχετικά ότι αποσκοπεί να διευρύνει τη φορολογική βάση, χωρίς να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατομμύρια, ότι 869.000 οικογένειες με ένα και δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, πως για πρώτη φορά θα φορολογηθούν οι αγρότες -από το 2014- με στόχο το μαύρο χρήμα των μεσαζόντων, και ότι μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων από 40% στο 32,8%.

Ιδιαίτερα καταγγελτικός ήταν για τα θέματα της βίας, ονοματίζοντας τους κουκουλοφόρους και τη Χρυσή Αυγή, «τα δύο άκρα που αλληλοτροφοδοτούνται» με στόχο την «κατάλυση της δημοκρατίας», αλλά «θα μας βρουν απέναντι».
Θα δείξουμε «μηδενική ανοχή» στις έκνομες ενέργειες, είπε και έφερε για παράδειγμα το πρόγραμμα Ξένιος Ζεύς και την άρση της ασυλίας βουλευτών που επιδίδονται στη βία, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν η Χρυσή Αυγή έχει στήριξη στο κράτος απάντησε αρνητικά, πρόσθεσε ότι είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, που η κοινωνία θα το αποβάλει και εμείς οι πολιτικοί θα κάνουμε το καθήκον μας.

Ερωτήθηκε επίσης για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και απάντησε ότι θα ανέλθει περίπου σε 24 δισ. και ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών θα παραμείνουν οι ίδιοι.

Οι δημοσιογράφοι από το Βέλγιο, την Ιταλία, την Εσθονία, τη Σλοβενία και την Ιρλανδία, είναι προσκεκλημένοι της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με σκοπό να ενημερωθούν για την ελληνική πραγματικότητα ώστε να αποφεύγονται τα στερεότυπα που παρεμποδίζουν την επικοινωνία μεταξύ των χωρών και των λαών της ΕΕ.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα θα συναντηθούν με πολιτικούς -το πρωί είδαν τον υπουργό Οικονομικών- δημοσιογράφους, επιχειρηματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και θα ενημερωθούν για το έργο της Επιτροπής, τόσο μέσω της τρόικας, όσο και μέσω της task force.
Δημοφιλή σήμερα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

13/12/2017
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμεναρχη Κύμης Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου, στο Πανελλήνιο Πρωτ...
Η δημοτικότητα των βουλευτών της Εύβοιας

Η δημοτικότητα των βουλευτών της Εύβοιας

13/12/2017
Δημοφιλέστεροι πολιτικοί γαι την Εύβοια οι Βαγγέλης Αποστόλου και Σίμος Κεδίκογλου (με τις αρνητικές γνώμες να υπερισχύουν παρόλα αυτά) και λιγότερο δημοφιλείς οι Ζωή Λιβ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας