Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Η Vodafone απέσπασε την κορυφαία διάκριση Grand Award της κατηγορίας «Energy Mastering», καθώς και τρία ακόμα βραβεία στις κατηγορίες Energy Efficiency, Services και Green ICT, στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Environmental Awards 2013».
Vodafone
Vodafone

Οι διακρίσεις αυτές αφορούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα που περιλαμβάνουν την εξοικονόμησης ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και τα κτίρια γραφείων της εταιρείας.

Παράλληλα, διάκριση έλαβε η ανάπτυξη έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν τους χρήστες ή τις επιχειρήσεις που τα υιοθετούν να μειώσουν αντίστοιχα το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να επιτύχουν μείωση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητάς τους.

Μέσα από τα συγκεκριμένα ολοκληρωμένα προγράμματα, η Vodafone έχει επιτύχει τα τελευταία τρία χρόνια την αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης της ενέργειας που καταναλώνεται στο δίκτυο της, από 32% το 2009-10 σε 46% το 2011-12, καθώς και τη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας ανά Megabyte κίνησης στο δίκτυο (voice, sms, mms, data) κατά 35%. Το 2011-12 επιτεύχθηκε εξοικονόμηση 44.126 MWh συνολικά στο δίκτυο και τα κτίρια των γραφείων, που αντιστοιχούν σε εξοικονόμηση κόστους 7,2 εκατ. ευρώ που ισούται με το 0,71% του κύκλου εργασιών της εταιρείας την ίδια περίοδο.

Η κα. Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone δήλωσε: «Τα βραβεία αυτά αποτελούν σημαντική αναγνώριση για το ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο υλοποιείται με συνέπεια από όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας  από την έναρξη της λειτουργίας μας. Στη Vodafone στοχεύουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τους πελάτες μας, καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας, αλλά και να συμβάλλουμε μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης».

Τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της  Vodafone, που στόχο έχει να εξασφαλίσει ότι η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί υπεύθυνα και να κάνει αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων, ενώ παράλληλα αξιοποιεί πιο συστηματικά την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον 10ο ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης που αφορά στην περίοδο Απρίλιος 2011-Μάρτιος 2012. 

Τα «Environmental Awards 2013»  διοργανώθηκαν από τη Boussias Communications.
Δημοφιλή σήμερα

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

19/10/2016
Μετά την εξαιρετικά σημαντική νίκη επί του Κόροιβου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS υποδέχεται το Σάββ...
Να παρέμβει ο Εισαγγελέας Χαλκίδας για τις καταστροφές και κλοπές σε βάρος της Δημοτικής Αγοράς

Να παρέμβει ο Εισαγγελέας Χαλκίδας για τις καταστροφές και κλοπές σε βάρος της Δημοτικής Αγοράς

19/10/2016
Αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές και τις κλ...
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Λουκισίων

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Λουκισίων

19/10/2016
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Λουκισίων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας