Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Vodafone απέσπασε την κορυφαία διάκριση Grand Award της κατηγορίας «Energy Mastering», καθώς και τρία ακόμα βραβεία στις κατηγορίες Energy Efficiency, Services και Green ICT, στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Environmental Awards 2013».
Vodafone
Vodafone

Οι διακρίσεις αυτές αφορούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα που περιλαμβάνουν την εξοικονόμησης ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο και τα κτίρια γραφείων της εταιρείας.

Παράλληλα, διάκριση έλαβε η ανάπτυξη έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν τους χρήστες ή τις επιχειρήσεις που τα υιοθετούν να μειώσουν αντίστοιχα το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να επιτύχουν μείωση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητάς τους.

Μέσα από τα συγκεκριμένα ολοκληρωμένα προγράμματα, η Vodafone έχει επιτύχει τα τελευταία τρία χρόνια την αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης της ενέργειας που καταναλώνεται στο δίκτυο της, από 32% το 2009-10 σε 46% το 2011-12, καθώς και τη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας ανά Megabyte κίνησης στο δίκτυο (voice, sms, mms, data) κατά 35%. Το 2011-12 επιτεύχθηκε εξοικονόμηση 44.126 MWh συνολικά στο δίκτυο και τα κτίρια των γραφείων, που αντιστοιχούν σε εξοικονόμηση κόστους 7,2 εκατ. ευρώ που ισούται με το 0,71% του κύκλου εργασιών της εταιρείας την ίδια περίοδο.

Η κα. Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone δήλωσε: «Τα βραβεία αυτά αποτελούν σημαντική αναγνώριση για το ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο υλοποιείται με συνέπεια από όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας  από την έναρξη της λειτουργίας μας. Στη Vodafone στοχεύουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τους πελάτες μας, καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας, αλλά και να συμβάλλουμε μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης».

Τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της  Vodafone, που στόχο έχει να εξασφαλίσει ότι η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί υπεύθυνα και να κάνει αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων, ενώ παράλληλα αξιοποιεί πιο συστηματικά την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον 10ο ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης που αφορά στην περίοδο Απρίλιος 2011-Μάρτιος 2012. 

Τα «Environmental Awards 2013»  διοργανώθηκαν από τη Boussias Communications.
Δημοφιλή σήμερα

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

22/05/2017
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην ταβέρνα Πύργος στο Γυμνό Ευβοίας, τίμησε τη Μάχη της Κρήτης, την Κυριακή 21 Μαΐου, ο ...
Δυναμικό και άκρως χορευτικό το τελευταίο live της Οδού Ονείρων με τη Γλυκερία

Δυναμικό και άκρως χορευτικό το τελευταίο live της Οδού Ονείρων με τη Γλυκερία

20/05/2017
Μία υπέροχη και άκρως χορευτική εμφάνιση πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Μαΐου η μεγάλη ερμηνε...
Με 1-2 νίκησε το Λουτράκι ο ΑΟ Χαλκίς

Με 1-2 νίκησε το Λουτράκι ο ΑΟ Χαλκίς

21/05/2017
Με νίκη ολοκλήρωσε την ονειρεμένη της χρονιά η Χαλκίδα την Κυριακή 21 Μαΐου στο Λουτράκι....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας