Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την «ευκαιρία να δρέψουμε τους καρπούς της ευρωπαϊκής υπερπροσπάθειας των Ελλήνων» επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα οφέλη που εξασφάλισε η χώρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για έργα υποδομών με πρώτο παράδειγμα την ένταξη του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.
Σίμος Κεδίκογλου: «Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο μόλις σήμερα εντάχθηκε οδικώς η Εύβοια στην Ευρώπη»
Σίμος Κεδίκογλου: «Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο μόλις σήμερα εντάχθηκε οδικώς η Εύβοια στην Ευρώπη»

Παράλληλα, μιλώντας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας με θέμα: «προώθηση ευβοϊκών ακινήτων στην αγορά της Ρωσίας-Συνέργιες στον κατασκευαστικό τομέα» δήλωσε οπαδός των δράσεων του Επιμελητηρίου της Εύβοιας υπογραμμίζοντας, ότι θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, καθώς αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που είχε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και σε διάστημα ενός έτους έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα σε όλο το φάσμα των τομέων, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είναι ο τουρισμός, οι εξαγωγές και η αγορά ακινήτων.

Ο Σίμος Κεδίκογλου  με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ημερίδα παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σίμωση Παναγιώτη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας, ότι η πρώτη  και απόλυτη προτεραιότητά: να παραμείνει η Ελλάδα ζωντανή στην καρδιά της Ευρώπης  δυστυχώς τον κρατάει μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τα θετικά, ωστόσο, αποτελέσματα  αυτού του κεφαλαίου, που έκλεισε με την απόφαση από την ευρωζώνη για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, έχουν, όπως επεσήμανε, μεγάλη σημασία, γιατί εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εθνική ανάκαμψη. Εν προκειμένω η αγορά ακινήτων μετά την εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στο Ευρώ είναι πιο ελκυστική, αφού μπορούμε να πείσουμε τους ξένους να επενδύσουν τα χρήματά τους στη χώρα μας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο, που είναι η καταπολέμηση του εφιάλτη της ανεργίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «αυτή η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την αναγέννηση των επιχειρήσεων.

Θα υπάρξει ένεση ρευστότητας. Τους επόμενους τρεις μήνες θα εισρεύσουν στην οικονομία 15 δις. Ευρώ Αυτό σημαίνει ότι θα ανάψει το πράσινο φως στο εξωτερικό στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορούν να εμπιστευθούν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και να φέρουν πίσω τις καταθέσεις». Επεσήμανε, επίσης, ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, πως εκτός από το ποσό της δόσης, θα ενισχυθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις με το ποσό των 500 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μεταξύ των οποίων ευελπιστεί να είναι και επιχειρήσεις της Εύβοιας.

Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε, ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, που μπορεί να γίνει με την προώθηση των  εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ανέφερε ότι ως εργαλεία προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα χρησιμοποιηθούν και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης- ΕΡΤ και ΑΠΕ- μέσω των δορυφορικών και ξενόγλωσσων προγραμμάτων, ενημερώνοντας,  πως στο ΑΠΕ θα υπάρχει ειδική σελίδα όπου θα παρουσιάζονται τα ακίνητα και οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Όλοι μαζί -είπε- μπορούμε να τα καταφέρουμε αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε».

Μετά, άλλωστε, και την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την ένταξη του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας, από την Ιστιαία έως την Κάρυστο, στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, καθώς μέχρι σήμερα ούτε ένα χλμ δεν είχε ενταχθεί όσο και αν αυτό είναι παράξενο, και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του από κοινοτικούς πόρους θα έχουμε τα μέσα για να μπει η Εύβοια σε τροχιά ανάπτυξης, για να μπορέσει να γίνει η «Χαλκιδική» της Αθήνας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας