Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Βολές κατά της ΑΔΕΔΥ και των Δημάρχων- Γιατί σταματούν οι κινητοποιήσεις- Τι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Και επίσημα τέλος στις κινητοποιήσεις
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Και επίσημα τέλος στις κινητοποιήσεις

Χριστούγεννα με δρόμους χωρίς σκουπίδια θα κάνουν τελικά οι πολίτες, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βάζουν «χειρόφρενο» στις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε προσωρινή αναστολή των δράσεων τους. Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου.

Όπως σημείωσε, η προσωρινή διακοπή αποφασίστηκε, ώστε να υπάρξει ανασύνταξη των δυνάμεων, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, εάν υπάρξουν απολύσεις το 2013.

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις επόμενες κινητοποιήσεις στους δρόμους, ο αγώνας συνεχίζεται στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα που είτε έχουν ήδη καταθέσει είτε πρόκειται να καταθέσουν οι εργαζόμενοι των δήμων: Αθηναίων (την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης), Αρταίων, Βόλου, Ιωαννιτών, Νέας Ιωνίας και Σπάτων - Αρτέμιδος.

Αναστολή με βολές κατά ΑΔΕΔΥ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ωστόσο, πέραν της προετοιμασίας για την επόμενη «μάχη» που θα αφορά στις απολύσεις, επικαλείται και έναν άλλο λόγο για την αναστολή των κινητοποιήσεών της: τη μη σύμπλευση της ΑΔΕΔΥ στους αγώνες της.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένοι, μαζικά, σε μέτωπο αρραγές συνέχισαν τον αγώνα τους, δείχνοντας ευαισθησία στους τομείς των παιδικών σταθμών και της καθαριότητας. Δυστυχώς, το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, εμφανίζοντας αδυναμία να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων. Δεν αντέδρασε ως όφειλε και όσο έπρεπε στα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης που πλήττουν όχι μόνο τους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά έχουν τραγικές συνέπειες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις κοινωνικές υπηρεσίες που αυτή προσφέρει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Βολές κατά Δημάρχων

Αναφερόμενη στη στάση των δημάρχων, αφού επισημαίνει πως και αυτοί δεν είχαν ενιαίο μέτωπο κατά του μνημονίου 3, κατηγορεί ορισμένους εξ αυτών ότι διεμβόλισαν τον αγώνα της.

«Και οι αιρετοί επίσης, δεν κατάφεραν να συντονίσουν τη δράση τους και να φτιάξουν ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων του μνημονίου που οδηγεί τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση. Υπήρξαν μάλιστα ορισμένοι αιρετοί που επιχείρησαν να εμβολίσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντασσόμενοι και αυτοί με την κυβερνητική πολιτική.

Μια πολιτική που υπαγορεύεται από την τρόικα και τους ξένους δανειστές, εφαρμόζεται κατά γράμμα από τους εγχώριους εκπροσώπους τους και στόχο έχει την εξόντωση των μικρών και μεσαίων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας και το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της για την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.

 
Δημοφιλή σήμερα

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...
Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

24/03/2017
Ευχαριστήρια επιστολή σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την ανάγκη δημιουρ...
Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

24/03/2017
Ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου σε περιοχές της Χαλκίδας, οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας