Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Περιφέρεια
Ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καλύτερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τους Δημότες αλλά και μιας σχεδιασμένης εξωστρέφειας, προχώρησε α) στην έκδοση Μικρού Τουριστικού Οδηγού, σε ελληνική και αγγλική εκδοχή και β) στην αναβάθμιση του δικτυακού του τόπου, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες της τεχνολογίας μέσα από ένα δομημένο σύστημα πλοήγησης και οργάνωσης της πληροφορίας.
Δήμος Χαλκιδέων: Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα και ο Τουριστικός οδηγός
Δήμος Χαλκιδέων: Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα και ο Τουριστικός οδηγός
Η παρουσίαση της νέας Ιστοσελίδας και του Μικρού Τουριστικού Οδηγού του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, από τον Αντιδήμαρχο για θέματα Οικονομικών - Τουρισμού - Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κώστα Ρουσόπουλο.

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των Δημοτών και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με σκοπό την πρόσβαση και τη διαχείριση της πληροφορίας.

Η οργάνωση της πληροφορίας δομήθηκε σε πέντε μεγάλες ενότητες:
α) Οργάνωση-Λειτουργία: Με ενημέρωση για τη σύσταση και τους σκοπούς όλων των Συμβουλίων και Επιτροπών του Δήμου και των Επιχειρήσεών του καθώς και για το υπηρεσιακό Οργανόγραμμα δομής και λειτουργίας του Δήμου.
β) Υποδομές Υπηρεσίες: Με ενημέρωση για όλες τις Υποδομές (κοινωνικές-προνοιακές, πολιτιστικές, αθλητικές κλπ) και όλες τις παρεχόμενες Υπηρεσίες του Δήμου. Με ενημέρωση –που συνεχώς εμπλουτίζεται- για τις Διαδικασίες και τα Έντυπα που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των Δημοτών στις συναλλαγές τους με τον Δήμο. Και με πλήρη κατάλογο επικοινωνίας με τον Δήμο, κατά διακριτές κατηγορίες Δ/νσεων.
γ) Φορείς-Πληροφορίες: Με ενημέρωση για όλους τους φορείς που σχετίζονται με τον Δήμο και τις δραστηριότητές τους
δ) Αναρτήσεις: Με ενημέρωση για όλα τα δημοτικά Δρώμενα, ανά κατηγορία δραστηριοτήτων (υπάρχει και Ημερολόγιο Εκδηλώσεων, στην αρχική σελίδα). Και σε σύνδεση με το Πρόγραμμα «Διαύγεια».
ε) Ο Δήμος μας: Με πλήθος πληροφοριών για τον Δήμο, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα αλλά και την σύγχρονη πόλη (με κείμενα και συλλογές φωτογραφιών και βίντεο).
Επιπρόσθετα, με τη συγκέντρωση του σχετικού υλικού, σύντομα θα ενεργοποιηθούν
- η δημιουργία μικρο-ιστοσελίδων εντός της ιστοσελίδας του Δήμου, για τη δραστηριότητα φορέων που σχετίζονται με το Δήμο και
- η πολυγλωσσία (κατ’ αρχήν στην Αγγλική) της πληροφορίας.

Ο Δήμος καλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, τόσο με παρατηρήσεις όσο και με υλικό (με την συγγραφή κειμένων και τυχόν μεταφράσεις τους) για παρεχόμενες από τον δικτυακό τόπο πληροφορίες, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα της ιστοσελίδας, το «Φτιάξτε μαζί μας το Site».

Ο αντιδήμαρχος, Κώστας Ρουσόπουλος (πλαισιωμένος από την δ/ντρια της Δ/νσης Προγραμματισμού, Χρύστα Δημαρέλλου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής, Αναστάση Βαρυτιμίδη), στη διάρκεια της παρουσίασης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22213 55114 (δ/ντρια Προγραμματισμού, Χρύστα Δημαρέλου).

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων θα ενεργοποιηθεί Παραμονή Χριστουγέννων, στην διεύθυνση www.dimos-xalkideon.gr


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Ο μικρός Τουριστικός Οδηγός του Δήμου Χαλκιδέων, που εκδόθηκε για πρώτη φορά, φιλοδοξεί να ενημερώσει τον επίδοξο επισκέπτη, με συγκεκριμένες και μεστές πληροφορίες κατά τρόπο συνοπτικό αλλά και ελκυστικό,

- για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, μέσα από μικρές περιπατικές περιηγήσεις (με άξια μνείας τη συνδρομή της αρχαιολόγου Αμαλίας Καραπασχαλίδου, του αρχιτέκτονα μηχανικού Κωστή Δημητούλη και της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στη σύνταξη των κειμένων) καθώς και

- για τη σύγχρονη καθημερινότητα της περιοχής, μέσα από αναφορές για τις δραστηριότητες αθλητικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, τις παραλίες, τη διασκέδαση, το φαγητό, τη νυκτερινή ζωή κι άλλους τομείς που τη συνθέτουν.
Δημοφιλή σήμερα

Απαγόρευση καύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

Απαγόρευση καύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

29/03/2017
Σε απαγόρευση καύσης προχωρά από την 1η Απριλίου μέχρι την 31 Οκτωβρίου, σε όλο το νομό Ευβοίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας....
Εκδρομή στην ορθόδοξη Σερβία

Εκδρομή στην ορθόδοξη Σερβία

28/03/2017
Το Τουριστικό Γραφείο ΑΡΕΘΟΥΣΑ TOURS που εδρεύει στη Χαλκίδα, διοργανώνει ένα ξεχωριστό προσκυνηματικό ταξίδι 4 ημερών στα ορθόδοξα μοναστήρια της Σερβίας....
Να ενδυναμώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση

Να ενδυναμώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση

29/03/2017
Στην εορταστική εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου του Αλιβερίου βρέθηκε την Κυριακή 26/3 ο Κ. Μαρκόπουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας