Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος στην Κάρυστο, το Μαρμάρι και τα Στύρα, όπου και είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και τους Δημάρχους, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα και προβλήματα των Δήμων τους.
Ο Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης στη Ν.Εύβοια
Ο Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης στη Ν.Εύβοια

 

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος επισκέφθηκε τους Δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυραίων, την Κυριακή 5 Απριλίου 2009. Πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Δημάρχους, τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και επίσης συνεργάστηκε με επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις.
Ο Υπουργός, άκουσε τα αιτήματα που κατατέθηκαν και έδωσε απαντήσεις και κατευθύνσεις για ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές.

 •  Στην Κάρυστο ανέλαβε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αξιοποίηση του κάστρου Castello Rosso, ύψους 100.000 ευρώ, καθώς επίσης και την οικονομική στήριξη του φωτισμού του. Επίσης δεσμεύτηκε για τη συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Καρύστου, για την προμήθεια ενός τουριστικού λεωφορείου για τουριστικές διαδρομές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μεταφορά μαθητών το χειμώνα.
  Επίσης ανέλαβε την προώθηση άλλων ζητημάτων στην Κυβέρνηση όπως:
  -Την παραχώρηση δύο μικρών ακινήτων για τουριστικά περίπτερα από την ΚΕΔ στην παραλία του «Αετού».
  -Την προώθηση του έργου της αναστύλωσης του κάστρου «Μπούρτζι» στο ΕΣΠΑ και
  -Την προώθηση της υλοποίησης του 2ου Δημοτικού Σχολείου μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει αποφασιστεί από τη Διυπουργική Επιτροπή.
 •  Στο Μαρμάρι ο Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις επαγγελματικές ενώσεις.
  Ο Υπουργός αφού ενημερώθηκε ανέλαβε:
  -Τη στελέχωση του τουριστικού περιπτέρου στην παραλία,
  -Τη χρηματοδότηση γεώτρησης στον οικισμό «Πόρτο Λάφια» και
  -Την υιοθέτηση σαν έργο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης της αναμόρφωσης της πλατείας και της παραλίας του Δήμου Μαρμαρίου.
  Τέλος ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε για την τελική προώθηση του διαγωνισμού για το δρόμο «Άγιος Δημήτριος-Καλλιανοί». Χωρίς την υλοποίηση αυτού του δρόμου δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί τουριστικά το φαράγγι στο Δημοσάρι.
 •  Στο Δήμο Στυραίων η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε:
  - Για τη χρηματοδότηση με 100.000 ευρώ (συμπληρωματική δαπάνη) της υλοποίησης του έργου του Πολιτιστικού Κέντρου Στύρων. Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης θα θέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για την παρουσίαση της «Αρχαιομετρικής μελέτης αρχαιολογικών μνημείων Στύρων», που θα λάβει χώρα στις 3-4 Ιουλίου 2009 στα Στύρα.
  -Επίσης ανέλαβε την προώθηση της χρηματοδότησης από τον ΟΣΚ του νέου νηπιαγωγείου Νέων Στύρων,
  -Των εργασιών καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου,
  -Της διευθέτησης νομικών ζητημάτων σχετικά με το νέο λιμάνι των Νέων Στύρων και ασφαλώς του Σχεδίου Πόλεως και του βιολογικού καθαρισμού.
   Τέλος ζήτησε να επιταχυνθεί η μελέτη του Τουριστικού Αθλητικού Κέντρου Αλμυροποτάμου ώστε να υιοθετηθεί από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Το έργο θα περιλαμβάνει γήπεδα, τουριστικά μονοπάτια, Μουσείο Απολιθωμάτων, το οποίο ετοιμάζει σαν πρόταση ομάδα καθηγητών του Πολυτεχνείου.Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας