Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, έθεσε στον Υπουργό Παιδείας, το ζήτημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού, κυρίως σε μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων, που παρατηρείται σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας. Στην παρέμβαση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Λύκειο των Λουτρών Αιδηψού και του Λυκείου Λίμνης, στα οποία παρατηρείται έλλειψη φυσικού και χημικού. Σκοπός της παρέμβασης η άμεση κάλυψη των διδακτικών αναγκών ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Εύβοιας
Σε παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας προχώρησε ο βουλευτής εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στο γεγονός ότι σήμερα, τόσους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρατηρούνται κενά σε καθηγητές, ιδιαίτερα ειδικοτήτων εξεταζομένων μαθημάτων σε πανελλαδικές εξετάσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το γενικό λύκειο Λουτρών Αιδηψού, όπου υπάρχει κενό χημικού που εκτελεί και μαθήματα φυσικού στην Γ΄ λυκείου- κενό 21 ώρες την εβδομάδα- αλλά και για το κενό στη Λίμνη φυσικού, 15 ωρών την εβδομάδα.

Ζήτησε, παρά τις όποιες δυσκολίες, να γίνουν τα αδύνατα δυνατά από πλευράς του Υπουργείου, ώστε τα κενά αυτά να καλυφθούν το συντομότερο. Ενέργειες τις οποίες και θα αναμένουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής έχει υποβάλει σχετική ερώτηση στις 2 Νοεμβρίου, στην οποία το Υπουργείο απάντησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέχρι σήμερα 216 προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2012-2013, από τους οποίους οι 75 στο νομό Εύβοιας, την ώρα που οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες εκτός σχολικών αιθουσών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μόνο από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε 307.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας