Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Αθανάσιος Μπουραντάς με επιστολή του στην Εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» , έδωσε την δική του απάντηση, για το Δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» σχετικά με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, το οποίο δημοσιεύτηκε στα παραπολιτικά.   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς

ΘΕΜΑ: Δημοσίευμα της 15ης Ιανουαρίου 2013 σχετικά με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ με αφορμή το Δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», 13 Ιανουαρίου 2013.

Στην Εφημερίδα σας στις 15/1/2013, στα παραπολιτικάαναφέρεστε στους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».

Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρετε, αλλά θέλω να σας πληροφορήσω για το πώς κινούνται τα πράγματα στην κατεύθυνση των ελέγχων, έχοντας κάποια γνώση από την δική μου περίπτωση.

Έχω επισκεφθεί δύο (2) φορές την υπηρεσία του ΣΔΟΕ στη Λαμία και δύο (2) ή τρείς (3) φορές έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά. Έχω πιέσει όσο μπορώ, για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να δοθούν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.
Με όλα όσα γίνονται, κυρίως με τις συνεχείς διαρροές, έχω πειστεί ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα για τους ελέγχους.

Αναφέρομαι κυρίως στην πολιτική ηγεσία του ΣΔΟΕ. Απλά θέλουν να εμφανίζονται ότι δήθεν αγωνίζονται για τους ελέγχους, ενώ το μόνο που κάνουν με συνέπεια, είναι να τροφοδοτούν με πληροφορίες, τον τύπο, τις ίδιες πληροφορίες που έχουν ξαναδώσει, για να συντηρούν την εντύπωση στους πολίτες που υποφέρουν από τα διάφορα μέτρα, ότι οι έλεγχοι γενικά προχωρούν, αλλά χρειάζεται υπομονή.

Όπως έχω ενημερωθεί από την υπηρεσία του ΣΔΟΕ Λαμίας, πήραν στα χέρια τους ανώνυμη καταγγελία από τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή πριν δύο χρόνια περίπου.

Τον Οκτώβριο 2011 απευθύνθηκαν στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για στοιχεία λογαριασμών. Μετά από 13 μήνες (Νοέμβριος 2012) δεν είχαν πάρει απάντηση από μία Τράπεζα.
Σε ερώτησή μου, αν έχουν επανέλθει στο αίτημά τους για τα στοιχεία είπαν όχι, αλλά θα το έκαναν, με την ευκαιρία της συζήτησής μας.

Δεν γνωρίζω αν επανήλθαν στο θέμα και τι έχει γίνει.
Μπορεί η αρμόδια υπηρεσία, όπως ισχυρίζεται, να έχει έλλειψη προσωπικού. Είναι όμως αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις και να μην ενδιαφέρεται, κανένας την ώρα που κάποιοι άνθρωποι διασύρονται απάνθρωπα από θεσμούς, που θα έπρεπε να λειτουργούν σοβαρά και υπεύθυνα. Η πολιτική ηγεσία του ΣΔΟΕ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και όχι να επιδίδεται σε διαρροές, την ώρα που καθυστερούν απαράδεκτα οι έλεγχοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια Κυριακή, που κυκλοφόρησε το δημοσίευμα του Έθνους, ο Πρωθυπουργός είχε δώσει κάποια συνέντευξη και έλεγε ότι οι αθώοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Μα και φυσικά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, εκτός από τον διασυρμό τους από Κυβερνητικά Όργανα (ΣΔΟΕ), με την Κυβερνητική ανοχή ή το πιο πιθανό, με τις Κυβερνητικές ευλογίες.

Συνεπώς, δεν έχουν καμία ευθύνη οι ελεγχόμενοι για τις καθυστερήσεις και φυσικά η όποια καθυστέρηση δεν προδικάζει ότι κάτι σοβαρό υπάρχει, όταν τα πράγματα κινούνται απελπιστικά αργά.

Με την ευκαιρία θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να «παίζει» με το όνομά μου, την ιστορία και την υπόληψή μου (αναφέρομαι στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς).

Περιμένω να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι το συντομότερο δυνατό. Αν βέβαια έχουμε και άλλες καθυστερήσεις, τότε η δικαστική οδός είναι μονόδρομος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Αθανάσιος  Μπουραντάς    

Διαβάστε ακόμη: «Black list» του ΣΔΟΕ: Βρέθηκαν αδικαιολόγητα ποσά
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

15/10/2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τους γονείς των μαθητών του Ειδικού νηπιαγωγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας