Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Α. Ευβοίας ενημερώνει για την ασθένεια των φοινικόδενδρων, προκειμένου να προλαβουν την εξάπλωσή της σ' όλο το Νομό.

 

Το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι μετά από έρευνες σε φοίνικες των Δήμων Αυλίδας και Ερέτριας, διαπιστώθηκαν ζημιές φοινικόδεντρων από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι. Σύμπτωμα προσβολής είναι η καταστροφή της νέας βλάστησης (καρδιάς) και η κάμψη των παλαιών φύλλων.
Οι έντονα προσβεβλημένοι φοίνικες εμφανίζουν ολική απώλεια των φύλλων και σήψη του κορμού με συνέπεια τη ξήρανση του δέντρου, ενώ όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη και επιφέρει την ολική ξήρανση του δέντρου.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει χημικός τρόπος καταπολέμησης, ιδιώτες κάτοχοι ύποπτων φοινικόδεντρων πρέπει άμεσα να το γνωστοποιήσουν στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (τηλ. 2221353900 κος Τζελάς, κος Μπουρνάκας) για τη διαδικασία καταστροφής που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να μην εξαπλωθεί σε όλο το Νομό.
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας