Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα 3.968.084,96 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ερέτριας, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δήμος Ερέτριας
Δήμος Ερέτριας


Τα χρήματα προβλέπεται να διατεθούν για έργα στους τομείς: περιβάλλον-καθαριότητα, κοινωνική μέριμνα-υγεία & παιδεία, καθημερινότητα, τουρισμός, διοίκηση-εξυπηρέτηση του πολίτη και μελέτες.

Αναλυτικότερα, στον τομέα περιβάλλον/καθαριότητα προβλέπεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων τα εξής έργα: κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Ερέτριας και προμήθεια εξοπλισμού συμπίεσης και μεταφοράς των απορριμμάτων, προμήθεια  απορριμματοφόρων οχημάτων, προμήθεια αυτοκινούμενου απορροφητικού σαρώθρου, προμήθεια κάδων απορριμμάτων, ενεργειακή επιθεώρηση και μελέτες αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και σχολείων, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης, προμήθεια φωτιστικών ιστών και λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED) για αντικατάσταση των υπαρχόντων.

Στον τομέα κοινωνική μέριμνα/υγεία και παιδεία προβλέπεται να γίνουν: αναπλάσεις παιδικών χαρών με την προμήθεια νέων οργάνων και αντικατάσταση του εξοπλισμού των, επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων με επισκευές αλλά και  γενική ανακαίνιση ορισμένων σχολικών εγκαταστάσεων, δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης.

Στον άξονα δράσης για την καθημερινότητα αναμένεται να διατεθούν χρήματα στα εξής έργα: συντήρηση οδικού δικτύου, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων, ανάπλαση πλατειών, ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός οικισμού σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων (Αμμουδιώτισα - Ξηροβούνι, Καρόστρατα), βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή Ιρλανδικών διαβάσεων, αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση ειδών σήμανσης & οδοποιίας, κατασκευή τσιμεντοστρώσεων και απαλλοτριώσεις ακινήτων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Στον τουρισμό έχει προγραμματιστεί να γίνει η επισκευή και ανάπλαση της κεντρικής παραλίας της Αμαρύνθου και η συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας.

Στον άξονα δράσης της διοίκησης/εξυπηρέτησης πολιτών αναμένεται να υλοποιηθεί η ανακατασκευή - ανακαίνιση του κτηρίου του Δημαρχείου και δημιουργία αίθουσας δημοτικού συμβουλίου, η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου και η συντήρηση των δημοτικών κτηρίων στην Αμάρυνθο το Γυμνό και τη Σέττα.

Τέλος, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, το 2013 αναμένεται να εκπονηθούν μελέτες όπως: τοπογραφικές αποτυπώσεις Δήμου Ερέτριας, τοπογραφικές μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων, τοπογραφική αποτύπωση καθορισμού αιγιαλού παραλίας, βιοκλιματική μελέτη ανάπλασης Αμαρύνθου, μελέτη ανάπλασης στη θέση Πλάτωμα στο Γυμνό, μελέτη οργάνωσης της  κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην Ερέτρια και την Αμάρυνθο, μελέτη νομιμοποίησης Λιμενικών Έργων, μελέτη επέκτασης και εκσυγχρονισμού αλιευτικού καταφυγίου Αμαρύνθου, ΓΠΣ Αμαρύνθου.
Δημοφιλή σήμερα

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

22/05/2017
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην ταβέρνα Πύργος στο Γυμνό Ευβοίας, τίμησε τη Μάχη της Κρήτης, την Κυριακή 21 Μαΐου, ο ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας για τα δημοσιεύματα σχετικά με το κληροδότημα Μπαφέρου

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας για τα δημοσιεύματα σχετικά με το κληροδότημα Μπαφέρου

20/05/2017
Τη δική του απάντηση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ευβοϊκής Γνώμης με τις δηλώσεις τ...
«Σκοποί στο Γριπονήσι ... από το χθες στο σήμερα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Σκοποί στο Γριπονήσι ... από το χθες στο σήμερα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

22/05/2017
Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ' Αλωνάκι» σε συνεργασία με την Περιφερειακ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας