Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα 3.968.084,96 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ερέτριας, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δήμος Ερέτριας
Δήμος Ερέτριας


Τα χρήματα προβλέπεται να διατεθούν για έργα στους τομείς: περιβάλλον-καθαριότητα, κοινωνική μέριμνα-υγεία & παιδεία, καθημερινότητα, τουρισμός, διοίκηση-εξυπηρέτηση του πολίτη και μελέτες.

Αναλυτικότερα, στον τομέα περιβάλλον/καθαριότητα προβλέπεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων τα εξής έργα: κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Ερέτριας και προμήθεια εξοπλισμού συμπίεσης και μεταφοράς των απορριμμάτων, προμήθεια  απορριμματοφόρων οχημάτων, προμήθεια αυτοκινούμενου απορροφητικού σαρώθρου, προμήθεια κάδων απορριμμάτων, ενεργειακή επιθεώρηση και μελέτες αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και σχολείων, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης, προμήθεια φωτιστικών ιστών και λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED) για αντικατάσταση των υπαρχόντων.

Στον τομέα κοινωνική μέριμνα/υγεία και παιδεία προβλέπεται να γίνουν: αναπλάσεις παιδικών χαρών με την προμήθεια νέων οργάνων και αντικατάσταση του εξοπλισμού των, επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων με επισκευές αλλά και  γενική ανακαίνιση ορισμένων σχολικών εγκαταστάσεων, δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης.

Στον άξονα δράσης για την καθημερινότητα αναμένεται να διατεθούν χρήματα στα εξής έργα: συντήρηση οδικού δικτύου, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων, ανάπλαση πλατειών, ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός οικισμού σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων (Αμμουδιώτισα - Ξηροβούνι, Καρόστρατα), βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή Ιρλανδικών διαβάσεων, αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση ειδών σήμανσης & οδοποιίας, κατασκευή τσιμεντοστρώσεων και απαλλοτριώσεις ακινήτων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Στον τουρισμό έχει προγραμματιστεί να γίνει η επισκευή και ανάπλαση της κεντρικής παραλίας της Αμαρύνθου και η συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας.

Στον άξονα δράσης της διοίκησης/εξυπηρέτησης πολιτών αναμένεται να υλοποιηθεί η ανακατασκευή - ανακαίνιση του κτηρίου του Δημαρχείου και δημιουργία αίθουσας δημοτικού συμβουλίου, η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου και η συντήρηση των δημοτικών κτηρίων στην Αμάρυνθο το Γυμνό και τη Σέττα.

Τέλος, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, το 2013 αναμένεται να εκπονηθούν μελέτες όπως: τοπογραφικές αποτυπώσεις Δήμου Ερέτριας, τοπογραφικές μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων, τοπογραφική αποτύπωση καθορισμού αιγιαλού παραλίας, βιοκλιματική μελέτη ανάπλασης Αμαρύνθου, μελέτη ανάπλασης στη θέση Πλάτωμα στο Γυμνό, μελέτη οργάνωσης της  κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην Ερέτρια και την Αμάρυνθο, μελέτη νομιμοποίησης Λιμενικών Έργων, μελέτη επέκτασης και εκσυγχρονισμού αλιευτικού καταφυγίου Αμαρύνθου, ΓΠΣ Αμαρύνθου.
Δημοφιλή σήμερα

Τα πόθεν έσχες των δημάρχων της Εύβοιας για το 2015

Τα πόθεν έσχες των δημάρχων της Εύβοιας για το 2015

08/12/2017
Αναρτήθηκαν στο site της βουλής τα πόθεν έσχες των δημάρχων για όλη την Ελλάδα....
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....
Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων

08/12/2017
Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο των Μουσικών Συνόλων του...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας