Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα 3.968.084,96 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ερέτριας, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δήμος Ερέτριας
Δήμος Ερέτριας


Τα χρήματα προβλέπεται να διατεθούν για έργα στους τομείς: περιβάλλον-καθαριότητα, κοινωνική μέριμνα-υγεία & παιδεία, καθημερινότητα, τουρισμός, διοίκηση-εξυπηρέτηση του πολίτη και μελέτες.

Αναλυτικότερα, στον τομέα περιβάλλον/καθαριότητα προβλέπεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων τα εξής έργα: κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Ερέτριας και προμήθεια εξοπλισμού συμπίεσης και μεταφοράς των απορριμμάτων, προμήθεια  απορριμματοφόρων οχημάτων, προμήθεια αυτοκινούμενου απορροφητικού σαρώθρου, προμήθεια κάδων απορριμμάτων, ενεργειακή επιθεώρηση και μελέτες αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και σχολείων, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης, προμήθεια φωτιστικών ιστών και λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED) για αντικατάσταση των υπαρχόντων.

Στον τομέα κοινωνική μέριμνα/υγεία και παιδεία προβλέπεται να γίνουν: αναπλάσεις παιδικών χαρών με την προμήθεια νέων οργάνων και αντικατάσταση του εξοπλισμού των, επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων με επισκευές αλλά και  γενική ανακαίνιση ορισμένων σχολικών εγκαταστάσεων, δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης.

Στον άξονα δράσης για την καθημερινότητα αναμένεται να διατεθούν χρήματα στα εξής έργα: συντήρηση οδικού δικτύου, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων, ανάπλαση πλατειών, ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός οικισμού σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων (Αμμουδιώτισα - Ξηροβούνι, Καρόστρατα), βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή Ιρλανδικών διαβάσεων, αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση ειδών σήμανσης & οδοποιίας, κατασκευή τσιμεντοστρώσεων και απαλλοτριώσεις ακινήτων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Στον τουρισμό έχει προγραμματιστεί να γίνει η επισκευή και ανάπλαση της κεντρικής παραλίας της Αμαρύνθου και η συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας.

Στον άξονα δράσης της διοίκησης/εξυπηρέτησης πολιτών αναμένεται να υλοποιηθεί η ανακατασκευή - ανακαίνιση του κτηρίου του Δημαρχείου και δημιουργία αίθουσας δημοτικού συμβουλίου, η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου και η συντήρηση των δημοτικών κτηρίων στην Αμάρυνθο το Γυμνό και τη Σέττα.

Τέλος, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, το 2013 αναμένεται να εκπονηθούν μελέτες όπως: τοπογραφικές αποτυπώσεις Δήμου Ερέτριας, τοπογραφικές μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων, τοπογραφική αποτύπωση καθορισμού αιγιαλού παραλίας, βιοκλιματική μελέτη ανάπλασης Αμαρύνθου, μελέτη ανάπλασης στη θέση Πλάτωμα στο Γυμνό, μελέτη οργάνωσης της  κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην Ερέτρια και την Αμάρυνθο, μελέτη νομιμοποίησης Λιμενικών Έργων, μελέτη επέκτασης και εκσυγχρονισμού αλιευτικού καταφυγίου Αμαρύνθου, ΓΠΣ Αμαρύνθου.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/03/2018
Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 22...
«Τούμπανο» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Τούμπανο» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

22/03/2018
Ένα αυτοσαρκαστικό σχόλιο έκανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης....
Η ελληνική ταινία «Μαζί τα φάγαμε» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ελληνική ταινία «Μαζί τα φάγαμε» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/03/2018
Η ελληνική ταινία «Μαζί τα φάγαμε» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 22...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας