Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Γιάννης Μαραγκός, μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας, εξέφρασε την αντίθεση του, σχετικά με την εμμονή του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Επιμελητήριο Ευβοίας
Επιμελητήριο Ευβοίας

Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος πλην του ΣΕΛΠΕ (σύλλογος επιχειρήσεων λιανικής. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) να διαφωνεί, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, και ο υπουργός κύριος Κωστής Χατζηδάκης να υποστηρίζει το αντίθετο. Δηλαδή ότι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές περισσότερο θα ωφελήσει παρά θα βλάψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός μας λέει ότι οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το εμπόριο, άτομα τα οποία στην πλειοψηφία τους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα σε ένα εμπορικό κατάστημα, δεν γνωρίζουν ποιό είναι το συμφέρον τους, και το γνωρίζουν καλύτερα κάποιοι που μεγάλωσαν στις Βρυξέλες η κάποιοι άλλοι που μετά την αποφοίτησή τους διορίστηκαν με τα κριτήρια που όλοι γνωρίζουμε σε κάποιο υπουργείο.

Επίσης ο υπουργός υποστηρίζει πως με την αλλαγή αυτή θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, επομένως θα έχουμε και μείωση της ανεργίας.

Εάν τους ενδιαφέρουν μόνο οι αριθμοί τότε ναι. Φυσικά και θα μειωθεί η ανεργία γιατί ο κάθε εργοδότης μιας ΜμΕ θα απολύσει τους δυο εργαζόμενους που έχει με πλήρη απασχόληση και στην θέση τους θα προσλάβει τέσσερα άτομα με τετράωρη εργασία και αμοιβή 280 ευρώ το μήνα.

Τότε όμως δεν θα μιλάμε για Ελλάδα του 2013 αλλά για Ελλάδα της δεκαετίας του 60’.

Ένας άλλος πρώην υπουργός, πρόσφατα είχε δηλώσει για το υψηλό ποσοστό ανεργίας, να αναλάβει το κράτος τους ανέργους και δίνοντας τους ένα μικρό επίδομα να τους ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ στις επιχειρήσεις για να μη μένουν στα σπίτια τους και παθαίνουν κατάθλιψη. Πιστεύω πως εάν αυτοί οι δύο πολιτικοί συναντηθούν στο μέλλον σε κάποια κυβέρνηση θα φτιάξουν ένα κοκτέιλ εργασιακού και αγορανομικού νόμου που πραγματικά θα σκοτώνει.

Γιάννης Μαραγκός

μελος της μείζονος αντιπολίτευσης Δ.Σ.

Επιμελητηρίου Ευβοίας

Εμπορικό Τμήμα
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

17/10/2016
Η νέα ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» θα βρίσκεται στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone σ...
Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

26/10/2016
Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο Eviaportal.gr ο τέως βουλευτής Ευβοία...
Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

27/10/2016
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αριστοτέλης. Κορυφαίος διδάσκαλος και στοχαστής» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Παλίρροια....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας