Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM. Στην συνέντευξη ερωτήθηκε για την βομβιστική επίθεση στο Mall καθώς και για την έκθεση του ΔΝΤ και πως επεμβαίνει και επηρεάζει τις ζωές των Ελλήνων.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να καλημερίσουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κύριο Κεδίκογλου.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Καλημέρα. Καλημέρα και στους ακροατές μας.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω, όχι από το χτύπημα στο Mall, θα ρωτήσω γι’ αυτό στη συνέχεια, αλλά από την έκθεση του ΔΝΤ. Θέλω να ρωτήσω, αν θεωρείτε και σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι παρεμβαίνει και στα εσωτερικά πολιτικά μας πράγματα το ΔΝΤ, με τις διαπιστώσεις που κάνει για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουμε σχολιάσει καθόλου αυτές τις τοποθετήσεις. Πιστεύουμε ότι τα ελληνικά πολιτικά πράγματα είναι αντικείμενο των Ελλήνων. Καλές είναι οι όποιες διαπιστώσεις που μπορεί να διατυπώνει κάποιος, αλλά προσωπικά, δεν βρίσκω το λόγο σε μια οικονομική έκθεση, να κάνεις πολιτικές αναλύσεις. Από εκεί και πέρα, είναι καλοδεχούμενη η έστω και όψιμη αναγνώριση των λαθών και της λάθος συνταγής στην αρχή που λέει ο Τόμσεν ότι παραβλέψαμε τελείως την παράμετρο «ανάπτυξη». Θεωρούμε ότι τώρα έχει μπει η παράμετρος μέσα στην εξίσωση. Από εκεί και πέρα, δεν θέλουμε να μπούμε σε …

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση έχει πει ότι τα μέτρα που πήρε, ήταν τα τελευταία, η έκθεση προϊδεάζει για νέα μέτρα, τα επόμενα χρόνια.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Χατζηνικολάου, αν καθίσουμε να αντιστοιχίσουμε κατά καιρούς εκθέσεις του ΔΝΤ με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα δείτε ότι υπάρχει μια, τουλάχιστον, αναντιστοιχία. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο πιστεύουμε ότι έτσι όπως εξελίσσεται, δεν θα χρειαστούν άλλες θυσίες, δεν θα χρειαστούν άλλα οδυνηρά μέτρα και ότι ήδη από τη φετινή χρονιά θα περάσουμε στην ανάκαμψη, θα αρχίσουμε να βλέπουμε θετικά βήματα. Η πρώτη μεγάλη κρίσιμη μάχη, είναι η μάχη με την ανεργία. Εκεί είναι που πρέπει να παρουσιάσουμε τάχιστα αποτελέσματα.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, έρχομαι στο χτύπημα στο Mall. Θέλω να σας ρωτήσω, σε ποιο βαθμό ανησυχεί η κυβέρνηση γι` αυτή την κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες ημέρες και αν η ενημέρωση που έχετε από τις αρχές ασφαλείας, είναι ότι φοβούνται και άλλα χτυπήματα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έχουμε μια κλιμάκωση, έχουμε και μια ανησυχητική, ποιοτική διαφοροποίηση, διότι το χτύπημα στο The Mall ήταν ένα τυφλό χτύπημα, σε χώρο, ημέρα και ώρα όπου υπήρχαν και μικρά παιδιά. Θέλω, βέβαια, να σας υπενθυμίσω ότι και το χτύπημα στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός μου, ήταν, επίσης, τυφλό, διότι εντάξει, ο αδελφός μου… λόγω ονόματος. Υπήρχαν, όμως και άλλοι ένοικοι στην πολυκατοικία και ήταν μια εμπρηστική επίθεση, με σκοπό να παγιδευτούν άτομα μέσα. Επίσης, ήταν τυφλό αυτό το χτύπημα. Να σας υπενθυμίσω αναφορές στην προκήρυξη ότι θα χτυπάμε όπου δεν το περιμένετε, δηλαδή παντού. Είναι μια προσπάθεια να διαχυθεί ο τρόμος στην κοινωνία μας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή τη φορά, σύσσωμος, όλος ο πολιτικός κόσμος, άμεσα, απερίφραστα, καταδίκασε αυτό το τυφλό χτύπημα της βίας. Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε ότι η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και θέλω επίσης να σας βάλω και άλλη μια παράμετρο, ότι το χτύπημα αυτό έρχεται να πλήξει την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας μας. Λοιπόν, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να παρεκκλίνουμε από την πορεία που έχουμε χαράξει

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οι αντιδράσεις των κομμάτων σας ικανοποίησαν, χθες; Και μιλώ και για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βεβαίως. Ήταν άμεση, ήταν απερίφραστη. Νομίζω ότι ήμουν σαφής στην προηγούμενη τοποθέτησή μου.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ρωτήσω και με αυτό θα κλείσουμε, για τη λεγόμενη «κάθαρση». Από πολλές πλευρές, στο πολιτικό σκηνικό ξανανοίγει η συζήτηση για την αρχική απόφαση Παπανδρέου, το Μάιο του 2010, να μετάσχει το ΔΝΤ στο μνημόνιο που υπέγραψε τότε η Ελλάδα και στο μηχανισμό στήριξης. Ο κ. Λοβέρδος έκανε, το Σαββατοκύριακο, σκληρή επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον 3-4 υπουργοί είχαν διαφωνήσει τότε ανοιχτά στα όργανα του Κινήματος, με την απόφαση Παπανδρέου για το ΔΝΤ. Θα σας υπενθυμίσω την προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. ότι θα υπάρξει μια μόνο εξεταστική για το μνημόνιο. Και θα ρωτήσω, αν αυτή η δέσμευση εξακολουθεί να ισχύει και αν θα ανοίξει κάποτε αυτή η συζήτηση.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Η δέσμευσή μας είναι σαφής, ισχύει. Οι Έλληνες και δικαιούνται και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, πώς φθάσαμε σ` αυτή την πρωτοφανή κρίση. Από εκεί και πέρα, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτό πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο σωστό χρόνο, γιατί έχουμε δει και παραδείγματα εξεταστικών που λειτούργησαν ως «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Έχουμε δει και περιπτώσεις όπου παίχτηκαν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να αφήσουμε να γίνει τέτοια διαχείριση. Από εκεί και πέρα, στα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες, θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω. Θα σας σημειώσω απλώς, ότι εγώ διαβάζω αντικρουόμενες εκδοχές. Άκουγα σήμερα το πρωί τον κ. Πεταλωτή να λέει άλλα πράγματα. Διαβάζω

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και η κ. Κατσέλη έλεγε άλλα πράγματα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: …Και τον κ. Μπεγλίτη να λέει άλλα πράγματα. Οπότε, θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε αυτή τη συζήτηση. Πιστεύω, όμως, ότι στο σωστό χρόνο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι Έλληνες πρέπει και θα μάθουν την αλήθεια.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να είστε καλά.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας