Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Συμεών Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, μετά την πληροφόρηση του για το μολυσμένο νερό στα Γιάλτρα Αιδηψού, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας ζητώντας, την άμεση επέμβαση του για προστασία των κατοίκων και την παροχή ασφαλούς νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Άμεση παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Υγείας για το μολυσμένο νερό στα Γιάλτρα Αιδηψού

Ο βουλευτής, μόλις πληροφορήθηκε τις εξελίξεις σχετικά τα αποτελέσματα των ελέγχων του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας για το νερό που πίνουν οι κάτοικοι στα Γιάλτρα καταθέτει ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας αρμόδιο να εποπτεύει την ποιότητα νερού. Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: Ακατάλληλο προς πόση το νερό που πίνουν οι κάτοικοι στα Γιάλτρα Αιδηψού

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και 20 χρόνια, οι κάτοικοι στα Γιάλτρα Αιδηψού παίρνουν νερό ανθρώπινης κατανάλωσης από τοπικές γεωτρήσεις. Υπήρχαν ανέκαθεν υποψίες για την ακαταλληλότητα του νερού, οι οποίες δικαιώθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας ιδιώτη, η οποία προέβη σε καταγγελία στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που έστειλε δείγματα στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Η έκθεση αποτελεσμάτων μικροβιολογικής ανάλυσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) αναφέρει ότι το νερό και στα δύο δίκτυα των Γιάλτρων είναι ακατάλληλο και δεν συμμορφώνεται σε καμία περίπτωση με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 38295/2007.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες κολοβακτηριδίων και εντεροκόκκων, ενώ σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας «δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών υδροληψίας, τα συστήματα ύδρευσης δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν ελέγχονται συστηματικά, οι έλεγχοι που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία δεν εφαρμόζονται επαρκώς. Θα πρέπει να προβείτε στην καθαρισμό και απολύμανση δεξαμενών και δικτύου, στην συστηματική χλωρίωση του νερού.»

Επειδή το πόσιμο νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και η ακαταλληλότητά του θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ερωτάσθε:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την προστασία των κατοίκων και την παροχή ασφαλούς νερού ανθρώπινης κατανάλωσης;

21 Ιανουαρίου 2013                                      Ο Βουλευτής

                                           Συμεών Κεδίκογλου
Δημοφιλή σήμερα

Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Την παραμονή της εορτής της πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, Τρίτη 25 Ιουλίου, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει...
Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πτώση τζιπ σε γκρεμό στην Κύμη

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πτώση τζιπ σε γκρεμό στην Κύμη

22/07/2017
Τρεις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες ανέσυραν οι πυροσβέστες λίγο μετά τις 8.00 το πρωί από ένα τζιπ που ξέφυγε από...
Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

23/07/2017
Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Καρπενήσι ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας