Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, στη Χαλκίδα,  ενόψει των Ευρωεκλογών, μίλησε την Τρίτη 7 του Απρίλη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής.
Εκδήλωση ΚΚΕ για Ευρωεκλογές
Εκδήλωση ΚΚΕ για Ευρωεκλογές

 

Ο Γ. Μαρίνος ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
"Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, στην αγροτιά, στους μικρούς Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους, στη νεολαία μας. Απευθύνεται ιδιαίτερα σ’ αυτούς που δεν έχουν συνταχθεί ακόμα με το ΚΚΕ, που έχουν κάνει άλλες επιλογές, έχουν στηρίξει άλλες πολιτικές δυνάμεις. Απεύθυνε μήνυμα για Αντίσταση και Απειθαρχία στις αντιλαϊκές αποφάσεις.
Μαζική καταψήφιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί την ίδια γραμμή πλεύσης, όπως αποδείχτηκε τα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, αλλά και τώρα σαν αντιπολίτευση.
Μαζική καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ο τοποτηρητής των μεγάλων συμφερόντων. Να δείξει ο λαός τη δύναμή του. Η οργή, η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια, ο προβληματισμός να εκφραστούν στις ευρωεκλογές με την ενίσχυση του ΚΚΕ.
Αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη στην πάλη του λαού για τα προβλήματα του και θα ανοίξει το δρόμο για την απαλλαγή από τα βάσανα που αντιμετωπίζει… κοινή πάλη με τους κομμουνιστές, ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ισχυροποίηση του ταξικού, αγωνιστικού κινήματος και αποδυνάμωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει ο αγώνας αποτελεσματικός".

Συνεχίζοντας ο ομιλητής υπογράμμισε:
"Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Καμιά συναίνεση με την πολιτική των εκμεταλλευτών.
Τα μέτρα που παίρνουν είναι σκληρά και δε θα είναι προσωρινά, θα παραμείνουν μετά την κρίση διαμορφώνοντας ένα ακόμα πιο εκμεταλλευτικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις, τις συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, την ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία.
Με την πάλη και την ψήφο μας να καταδικάσουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στο Δημόσιο σαν επαγγελματικό Ταμείο χτυπώντας στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, βάζοντας σε αμφισβήτηση κάθε δικαίωμα".
Στην συνέχεια της ομιλίας του στάθηκε εμπεριστατωμένα στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Σημείωσε πως οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα κόμματα ευθύνονται για όλα τα προβλήματα, έχουν την ίδια στρατηγική και ο καυγάς τους είναι για την καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ή προβληματίζονται θετικά γι’ αυτό, αγανακτισμένοι από τη ΝΔ, τους κάλεσε να δούνε, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, να εξετάσουν τις θέσεις του για τις ιδιωτικοποιήσεις για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.  Τους κάλεσε να καταδικάσουν τον εμετικό αντικομμουνισμό του Πάγκαλου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ελίσσεται και χρησιμοποιεί τη διγλωσσία για να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο ΣΥΝ ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, πάνω στην οποία στηρίζεται η ΕΕ. Έχει στηρίξει βασικές αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τάχθηκε υπέρ του ελαστικού χρόνου εργασίας, υπέρ των 65 και πάνω ωρών δουλειάς την εβδομάδα.

Ο Γ. Μαρίνος κατέληξε λέγοντας:
"Ο εκβιαστικός ισχυρισμός που λέει ότι μακριά από την ΕΕ η χώρα θα απομονωθεί, είναι μύθος. Η χώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά απαλλαγμένη από ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις, στηριγμένη στο λαό της, οικοδομώντας μια νέα κοινωνία, διατηρώντας και αναπτύσσοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες. Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνάντηση εργατικών – λαϊκών δυνάμεων με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Αυτό που πρέπει να καθορίζει τη στάση του κάθε εργαζόμενου είναι η κοινωνική του θέση, το ταξικό του συμφέρον. Αυτό είναι το κριτήριο και το κριτήριο αυτό οδηγεί στη συνάντηση με το ΚΚΕ, στη στήριξη του στις ευρωεκλογές αλλά και στις άλλες πολιτικές μάχες".

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας