Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών ο Παναγιώτης Σίμωσης, με αφορμή τις εισηγήσεις που γίνονται για την συνένωση των τεσσάρων Χημικών Υπηρεσιών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας σε μια, ζήτησε την παραμονή της Χημικής Υπηρεσίας στην Χαλκίδα.
Παναγιώτης Σίμωσης.
Παναγιώτης Σίμωσης.

ΘΕΜΑ: Σύμπτυξη Χημικών Υπηρεσιών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε, ότι στα πλαίσια μείωσης των λειτουργικών δαπανών του Υπουργείου Οικονομικών, εξετάζεται η περίπτωση συγχώνευσης των Χημικών Υπηρεσιών. Στις εισηγήσεις των αρμοδίων επιτροπών γίνεται αναφορά και για την συνένωση των τεσσάρων Χημικών Υπηρεσιών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας σε μία, πιθανότητα στη Λειβαδιά.

Θα θέλαμε, να επισημάνουμε και να θέσουμε υπόψη σας, τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για επαγγελματίες και κατοίκους του Νομού μας, αλλά και την συμβολή που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην επιπλέον υποβάθμιση της Εύβοιας και κατά συνέπεια και στον ήδη υποβαθμισμένο, επί σειρά ετών νόμο μας.

Η Χημική Υπηρεσία Χαλκίδας θα πρέπει να παραμείνει ως έχει για τους κάτωθι λόγους:

· Η Χαλκίδα έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από όλες τις άλλες πόλεις της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, με υπερτριπλάσιο αριθμό από την Λειβαδιά, που προβλέπεται ως πιθανή επιλογή.

·Η Χημική Υπηρεσία Χαλκίδας βρίσκεται πιο κοντά στα Τελωνεία Οινόης, Χαλκίδας σε σχέση με τις άλλες χημικές υπηρεσίες της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι από τα τρία Τελωνεία (Οινόης, Χαλκίδας, Στυλίδας), το Τελωνείο Οινόης αποστέλλει πολλαπλάσιο όγκο δειγμάτων από τα άλλα δύο τελωνεία). Η Χαλκίδα απέχει μόλις 21 χλμ από το Τελωνείο Οινόης διευκολύνοντας στους επιχειρηματίες στην εισαγωγικήεξαγωγική διαδικασία. Επίσης, αποτελεί έδρα του Τελωνείου Χαλκίδας στο οποίο παρέχεται συνδρομή σε καθημερινή βάση. Να σημειώσουμε επίσης τη σημασία του λιμανιού Χαλκίδας, ως κέντρου εισαγωγικής-εξαγωγικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής.

· Η Χημική Υπηρεσία Χαλκίδας, βρίσκεται μόλις 5χλμ από τη Βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας και σε απόσταση 20 χλμ από την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων όπου υπάρχει μεγάλη βιομηχανική δραστηριότητα και είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι από την υπηρεσία.

· Στη Χημική Υπηρεσία Χαλκίδας εκτελούνται πολλές εξωτερικές εργασίες σε επιχειρήσεις του Νομού μας, οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την έδρα της Χημικής υπηρεσίας, χωρίς να εκδίδονται αντίστοιχες εντολές μετακίνησης εκτός έδρας, των υπαλλήλων. ( όπως π.χ στην εταιρεία DFH DRUCKFARBEN, μια από τις μεγαλύτερες φορολογικές αποθήκες της Ελλάδας, όπου 2-3 φορές την εβδομάδα γίνονται παραλαβές και μετουσιώσεις συνθετικής αιθυλικής αλκοόλης με πάνω από 200 πρωτόκολλα μετουσίωσης). Επίσης στη χωρική αρμοδιότητα της χημικής υπηρεσίας Χαλκίδας υπάρχουν πάνω από 30 οινοποιία, δύο ζυθοποιία, πολλά αποσταγματοποιεία κ.λ. Πως θα αντιμετωπιστεί το κόστος μετακίνησης των υπαλλήλων εάν δεν υπάρχει χημική υπηρεσία στη Χαλκίδα; Επιπλέον στη Χημική Υπηρεσία Χαλκίδας υπηρετούν περισσότεροι χημικοί από τις άλλες Χημικές Υπηρεσίες, ενώ όλες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, επομένως καμία από αυτές δεν έχει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

· Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, η ιδιαίτερη γεωμορφολογία και το άθλιο οδικό δίκτυο του Νομού Ευβοίας. Ο νομός μας πληρώνει εδώ και χρόνια βαρύ φορτίο στην άσφαλτο, ως πρώτος νομός σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας. Οι αποστάσεις από το νότιο και βόρειο άκρο- μέχρι την Χαλκίδα είναι περίπου 2,5 ώρες, καλύπτονται, μέσα από ένα άκρως ελλιπές οδικό δίκτυο, για το οποίο εκφράζονται διαμαρτυρίες εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο καθιστά πραγματικά προβληματική, χρονοβόρα και επικίνδυνη την όποια μετάβαση.

· Οι πυρκαγιές που έπληξαν την Εύβοια. Η Εύβοια πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές και χαρακτηρίστηκε πυρόπληκτη, με αποτέλεσμα η επιχειρηματική δραστηριότητα να αντιμετωπίσει σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα. Με το κλείσιμο της Χημικής Υπηρεσίας θα συνεχιστεί η απαξίωση και η υποβάθμιση του τόπου, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό. Οι παραπάνω θέσεις αποτελούν απόσταγμα του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας και θα θέλαμε να τις λάβετε σοβαρά υπόψη, όπως επίσης, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νομού μας, τον αριθμό των συναλλασσόμενων και τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια ενέργεια για την επιχειρηματικότητα του Νομού μας. Προσδοκούμε στη δίκαιη μεταχείριση του θέματος και ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπισή του.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σίμωσης
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας