Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κος Παλαιολόγος και τα μέλη του, εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία απέστειλαν στο Υπ.Οικονομικών, με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπόρων και των κατοίκων για την επανεξέταση της λειτρουργίας της ΔΟΥ Αλιβερίου.
Εμπορικός σύλλογος Αλιβερίου: το Υπ.Οικονομικών πρέπει να επανεξετάσει την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου
Εμπορικός σύλλογος Αλιβερίου: το Υπ.Οικονομικών πρέπει να επανεξετάσει την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου

Σας παραθέτουμε την απόφαση ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου:

Οι ραγδαίες αλλαγές – συνέπεια των περιοριστικών πολιτικών του κράτους – αλλάζουν δραστικά και το χάρτη αλλά και τα αριθμητικά μεγέθη των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επανασχεδιασμού της Διοίκησης αποτελεί και η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία μιας ΔΟΥ στη γεωγραφική έκταση της επαρχίας Καρυστίας.

Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, μεγάλη έκταση και αποστάσεις, φτωχό οδικό δίκτυο και απομακρυσμένες περιοχές.

Αποτέλεσμα της απόφασης του ΥΠΟΙΚ αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της Επαρχίας Καρυστίας φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η ταλαιπωρία του Εμπορικού κόσμου και όλων των πολιτών.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου:
- Αφού έλαβε υπόψη του τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις του Εμπορικού κόσμου της Καρυστίας των φορέων και τις αποφάσεις αυτών.
- Τις ανακοινώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και Κονιστρών.
- Το γεγονός ότι και σε μικρότερα γεωγραφικά όρια (Κύμης- Αλιβεριου), ο Εμπορικός κόσμος της περιοχής έχει ταυτιστεί με τη ταλαιπωρία , όπως παραπάνω περιγράφεται, για δεκαετίες.
- Το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου δεν αποτελεί μόνο μια καθ’ όλα κεντροβαρική περιοχή, αλλά και την κύρια πηγή εσόδων της έως τώρα λειτουργιας της ΔΟΥ Κύμης.
- Το γεγονός ότι αυτή η απόφαση αποτελεί αποτέλεσμα κρατικών προτεραιοτήτων και όχι πρωτοβουλία οποιουδήποτε Εμπορικού Συλλόγου για ανακατανομή γεωγραφικών εδρών όπου παρέχονται υπηρεσίες.
- Το γεγονός ότι απ’ τη μέχρι σήμερα χωροταξική κατανομή των ΔΟΥ η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου ( όπου και η έδρα του Δήμου) υπέμενε για δεκαετίες μια χωροταξική κατανομή που δεν την ευνοούσε, αλλά συνέχιζε να συνδράμει την Ελληνική Οικονομία καθοριστικά και ανελλιπώς.
- Το γεγονός ότι στη παρούσα φάση όπου η οικονομική κρίση χτυπά σκληρά τον εμπορικό κόσμο αλλά και όλα τα φτωχά στρώματα και τους εργαζομένους της περιοχής μας .
αναδύονται νέες προτεραιότητες.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου θεωρεί αναγκαία και ικανή συνθήκη να προταθεί ως αδιαπραγμάτευτη αρχή η εμπέδωση του συλλογικού συμφέροντος.

Αυτή η παραδοχή πιστεύουμε ότι μας δείχνει και το δρόμο.
Μια ΔΟΥ Α.Τάξεως που θα μπορεί να παρέχει αποτελεσματικές και πλήρεις υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και του Δήμου Καρύστου.

Μια ΔΟΥ που η έδρα της δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την, κεντροβαρική και ισόρροπα οριοθετημένη, ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου.

Η λύση αυτή όπως μέχρι σήμερα έχει διαφανεί έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας και εξασφαλίζει ισόρροπα υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.

Το Υπουργείο Οικονομικών καλείται να αξιολογήσει αλλά και να προκρίνει τη λύση αυτή ως λύση δημοσίου συμφέροντος.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Παλαιολόγος Γιώργος Κιούσης Δημήτριος
Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

21/03/2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Η Χαλκίδα υποψήφια να φιλοξενήσει το Final-4 των ανδρών βόλευ

Η Χαλκίδα υποψήφια να φιλοξενήσει το Final-4 των ανδρών βόλευ

20/03/2018
Η Χαλκίδα θα είναι όπως όλα δείχνουν η πόλη που θα διοργανώσει το Final-4 του Κυπέλλου ανδρών που θα διεξαχθεί 20-22 Απριλίου με...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Elisabet Pantazi (27/1/2013 9:36:29 πμ)
Προκειμένου να επιτευχθεί η Ίδρυση Δ.Ο.Υ στο Αλιβέρι,εκφράζω την γνώμη μου και σας λέω ότιη αποστολή μιας και μόνο επιστολής προς Υπ. Οικονομικών, είναι πολύ φτωχή ενέργεια και χωρίς αίσιο τέλος. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτούνται πολύ γρήγορες κινήσεις, με μαζικότερους και δυναμικούς χειρισμούς με κινητοποιήσεις όλου του εμπορικού κόσμου Αλιβερίου, της ευρύτερης περιοχής, και με στήριξη των πολιτών διαρκείς μετακινήσεις προς τους αρμόδιους..
Nikolaos Lagonikos (2/2/2013 6:47:06 πμ)
Η Δ.Ο.Υ. της Καρυστίας αποτελεί: -το κέντρο οικονομικών συναλλαγών με το Δημόσιο, -τη βιτρίνα του κράτους στην ευρύτερη περιοχή, -σημείο συναλλαγής ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, -τόπο εξυπηρέτησς όλων των πολιτών (ιδιαίτερα εκείνων που λόγω οικονομικής ή/και μορφωτικής κατάστασης, πρέπει αυτοπροσώπως να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ. περισσότερο από άλλους). Πιστεύουμε ότι η Δ.Ο.Υ. Κύμης -Καρύστου, πρέπει να βρίσκεται: - σε σημείο ισομερώς κεντρικό και εύκολα προσιτό από τους συναλασσόμενους όλων των γεωγραφικών ενοτήτων της ζώνης αρμοδιότητας είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο ή συγκοινωνία, - σε χώρο ευπρεπή και σύγχρονο που να μεταδίδει τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους πολίτη και την οικονομική βαρύτητα της Νότιας Εύβοιας. Το εύρος των συναλαγών που θα προκύψουν από τα παραπάνω, θα κρίνουν την μόνιμη και ισχυρή παρουσία της Δ.Ο.Υ. της Νότιας Εύβοιας. Κοντόφθαλμες λογικές θα οδηγήσουν τους συναλασσόμενους σε άλλες Δ.Ο.Υ. και τη Δ.Ο.Υ, Κύμης - Καρύστου σε οριστικό κλείσιμο. υς Νότιας Δ.Ο.Υ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας