Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Κέντρου «ΑΒΑΞ ΚΑΙ ΠΕΣΣΟΙ», στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Μετά τις ευχές του Προέδρου Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη και του Αντιπροέδρου Δημήτρη Κακάτσου , για χαρούμενο και δημιουργικό έτος , ακολούθησε αγώνας Σιμουλτανέ. 
Ο Πρωταθλητής Ελλάδος και Διεθνής Μαιτρ κ. Νίκος Σκαλκώτας αντιμετώπισε 16 σκακιστές του συλλόγου, με τελικό σκορ 16-0.
Το σιμουλτανέ είναι ένας αγώνας επίδειξης όπου ένας ισχυρός σκακιστής (συνήθως Γκραντμαίτρ ή Διεθνής Μαίτρ) παίζει ταυτόχρονα εναντίον πολλών αντιπάλων χαμηλότερου επιπέδου. Με τον αγώνα αυτό δίνεται ευκαιρία σε ερασιτέχνες σκακιστές να αντιμετωπίσουν παίχτες που πιθανότατα δεν θα είχαν την ευκαιρία σε κανονικά τουρνουά.

To Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ Και Πεσσοί» είναι ο τρίτος και νεώτερος σκακιστικός σύλλογος της Χαλκίδας έχοντας ιδρυθεί το 2007 (μέλος της ΕΣΟ από το 2009).
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στο Σχολικό Σκάκι. Με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του καλλιεργεί συστηματικά το σκάκι στους μαθητές όλων των βαθμίδων των Σχολείων έχοντας δεκάδες επιτυχίες τόσο τοπικά όσο και σε επίπεδο Νομού.
Πολυάριθμες είναι οι προκρίσεις των μικρών μαθητών και στα Περιφερειακά αλλά και στα εκάστοτε τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Ο διοικητικός πυρήνας του Συλλόγου με επικεφαλής τον καθηγητή και Υποψήφιο Μαιτρ Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη πιστώνεται με την διοργάνωση τεσσάρων Ομαδικών Σχολικών Πρωταθλημάτων στη Χαλκίδα καθώς και 2 Διασχολικών Τουρνουά. To 2012 διοργάνωσε με πρωτοφανή επιτυχία και το 1ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα στην Χαλκίδα με τη συμμετοχή 150 παιδιών.
Στο ενεργητικό του ο Α. & Π. συγκαταλέγεται η έκδοση περιοδικού και η λειτουργία σκακιστικού-πολιτιστικού Ιστολογίου. Το περιοδικό με τον τίτλο «Νέος Παλαμήδης» έχει συμπληρώσει την έκδοση πέντε τευχών. Το ιστολόγιο του Συλλόγου, Νέος Παλαμήδης, http://neospalamedes.blogspot.gr/ έχει μεικτό χαρακτήρα, αλλά στο σκακιστικό του κομμάτι χαρακτηρίζεται από θεματική πρωτοτυπία, κριτική παρεμβατικότητα και αδέσμευτη έκφραση. Ανοδική είναι η πορεία του συλλόγου και στο αγωνιστικό σκάκι: στα πρόσφατα ομαδικά πρωταθλήματα της περιφέρειας από την προηγούμενη καλύτερη τρίτη θέση προβιβάστηκε στη δεύτερη, τόσο στο περσινό 4ο Ομαδικό Παίδων –Κορασίδων ΤΕΣΣΑΣ 2011, (πίσω από την Ε.ΣΚ. Άμφισσας), όσο και στο κύριο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (ΤΕΣΣΑΣ) 2012.
Ο σύλλογος εδρεύει στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος (πάροδος 28ης Οκτωβρίου) με ημέρες λειτουργίας Παρασκευή βράδυ (τμ. Ενηλίκων) και Σάββατο πρωί (11.00-14,30).
Από το 2009 έχει κύριο προπονητή το κ. Νίκο Σκαλκώτα (Διεθνής Μαιτρ), πρώην πρωταθλητή Ελλάδος.Δημοφιλή σήμερα

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Δύο παραστάσεις για τον «Πειρασμό» του Ξενόπουλου στο Αλιβέρι και στις Κονίστρες

Δύο παραστάσεις για τον «Πειρασμό» του Ξενόπουλου στο Αλιβέρι και στις Κονίστρες

22/10/2016
Τις τελευταίες παραστάσεις της απολαυστικής κωμωδίας του Γρηγ. Ξενόπουλου «Ο Πειρασμός» δί...
Έχουν αποκατασταθεί οι σκουπιδότοποι στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Έχουν αποκατασταθεί οι σκουπιδότοποι στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

22/10/2016
Σε πλήρη αποκατάσταση των σκουπιδότοπων στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου έχει προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή σύμφωνα με επιστολή της....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας