Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για θέματα που αφορούν τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων είναι οι ακόλουθες.
Μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα ακόλουθα:

1.ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Την Δευτέρα 14/1/2013 συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθωμάτων.Μετά από τη αίτηση των ενοικιαστών σχολικών κυλικείων, η σχολική επιτροπή αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι κατανοεί την οικονομική ύφεση που ταλανίζει την χώρα μας , προχώρησε σε διμερή συμφωνία και μείωσε κατά περίπτωση τα μισθώματα των κυλικείων από 30% - 40%, γεγονός που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους μισθωτές και έδωσε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα τους.

2.ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Στις 22/1/2013 αποπληρώθηκαν οι σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση έργου για τους μήνες Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία οφειλή προς αυτές . Το γεγονός αποπληρωμής τους αποκτά μεγαλύτερη αξία, αφού ως γνωστόν οι καθαρίστριες δεν πληρώνονται από χρήματα ούτε του Δήμου ούτε της Σχολικής Επιτροπής, αλλά από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, που είχε να στείλει χρήματα από το Φεβρουάριο του 2012 . Η πληρωμή τους λοιπόν έγινε από τα χρήματα που στάλθηκαν από το Ε.Ι.Ν μόλις πριν 15 μέρες και συμπλήρωσαν τη μισθοδοσία τους η οποία γίνεται με απόφαση του Δ.Σ από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των τελευταίων.

3.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Όλες οι σχολικές μονάδες Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δ.Χαλκιδέων προμηθεύονται κανονικά πετρέλαιο παρά την υψηλή τιμή του και κανένα σχολείο δεν έχει μείνει χωρίς θέρμανση καμία μέρα και το ίδιο προβλέπεται για τον υπόλοιπο χειμώνα . Όσον αφορά τα υπόλοιπα λειτουργικά των σχολείων (καθαριστικά- χαρτικά- γραφική ύλη), η προμήθεια τους γίνεται κανονικά από τα σχολεία χωρίς προβλήματα. Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα με απόφαση του Δ.Σ πραγματοποιείται πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια καθαριστικών για όλο το έτος ποσού 50.000 Ευρώ. Οι ανάγκες που δημιουργούνται στα σχολεία για αγορές παγίων (Ηλεκτρικών Υπολογιστών – Φωτοτυπικών κ.α) καθώς και οι ανάγκες για μικροεπισκευές, κατόπιν αιτημάτων των σχολείων εξετάζονται από το Δ.Σ κατά περίπτωση και αποπληρώνονται από την σχολική επιτροπή.

4.ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η σχολική επιτροπή έχει αναλάβει το βάρος του συνόλου των εξόδων των σχολείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, εργολάβοι καθαρισμού, πετρέλαιο, φόρους, μικροεπισκευές, αγορές Παγίων και προσεχώς ειδών καθαρισμού) χωρίς παράλληλα να υπάρχει καμία εκκρεμότητα σε κανένα προμηθευτή. Το Δ.Σ αναγνωρίζοντας τις επιπλέον ανάγκες των σχολείων για προμήθεια γραφικής ύλης (Α4, μελάνια, τόνερ, κ.α) θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε κατανομή 23.000 ευρώ απευθείας στα σχολεία ως Α’ δόση του 2013.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΡΝΗΣ
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας