Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Χθες Δευτέρα, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας, με κύριο σκοπό της συνάντησης την προώθηση και στήριξη των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου.
Παρασκευή Αγιοστρατίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης
Παρασκευή Αγιοστρατίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης

Έπειτα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Δευτέρα 28/1/2013, με τον βουλευτή Εύβοιας κο Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜ.ΑΡ) , με σκοπό την προώθηση και στήριξη των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν: ο κος Νικόλαος Καρατζάς (συνεργάτης του βουλευτή) η κα. Παρασκευή Αγιοστρατίτη ( Πρόεδρος της Ομοσπονδίας), ο κος Ιωάννης Σταθόπουλος (Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών), οι κοι Γεωργάτος, Ντόκος, Βασιλείου, Φρουδαράκης, Ζέρβας, Σαμαρτζής και η κα Ντούμπα.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

1. Ασφαλιστικό.

Τροπολογία και προσθήκη νομοθετικής ρύθμισης. Ζητήθηκε πάγωμα και κεφαλαιοποιήση των οφειλών προς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ για να μην υπάρχουν προσαυξήσεις, αναστολή των ποινικών διώξεων ώστε να μπορούν οι επαγγελματίες να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η δυνατότητα επιλογής κατηγορίας ασφάλισης σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η κεφαλαιοποιημένη οφειλή θα μεταφερθεί πριν από την σύνταξη και θα πληρωθεί είτε με δόσεις, είτε με εφάπαξ καταβολή, είτε με παρακράτηση μέρους, είτε με πάγια μείωση της καταβαλλόμενης σύνταξης.

2. Πλαίσιο λειτουργίας Αγοράς. (Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές)

Η κα Αγιοστρατίτη, στην συνέχεια ανέπτυξε αναλυτικά, την δέσμη των νέων μέτρων που πρόκειται να εφαρμόσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις πραγματικές συνέπειες που θα επιφέρουν στην αγορά και στις επιχειρήσεις. Υποστήριξε ότι την παρούσα χρονική στιγμή που η χώρα και ο επιχειρηματικός ιστός της βάλλονται από την οικονομική κρίση, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη με κάθε τρόπο ο κοινωνικός διάλογος, οι προτάσεις των ιδίων των εμπόρων, καθώς αυτό αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για την εξισορρόπηση του κλίματος στην εμπορική αγορά και την έξοδο από την ύφεση και την οικονομική δυσπραγία.

Ο κος Αναγνωστάκης κατανοώντας απόλυτα την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο εμπορικός κόσμος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα και να πιέσει τους αρμόδιους Υπουργούς, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, για υλοποίησή τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δημοφιλή σήμερα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

13/12/2017
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμεναρχη Κύμης Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου, στο Πανελλήνιο Πρωτ...
Η δημοτικότητα των βουλευτών της Εύβοιας

Η δημοτικότητα των βουλευτών της Εύβοιας

13/12/2017
Δημοφιλέστεροι πολιτικοί γαι την Εύβοια οι Βαγγέλης Αποστόλου και Σίμος Κεδίκογλου (με τις αρνητικές γνώμες να υπερισχύουν παρόλα αυτά) και λιγότερο δημοφιλείς οι Ζωή Λιβ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας