Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε μια κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα, το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, Ενημερωτική Ημερίδα – Σεμινάριο με Θέμα: «Πιστοποίηση - Εξωστρέφεια – Ανάπτυξη & Οργάνωση πολύ ΜΜΕ».
Ημερίδα Επιμελητήριου Ευβοίας
Ημερίδα Επιμελητήριου Ευβοίας

Η Ημερίδα – Σεμινάριο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού την παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πλήθος συμμετεχόντων που εκπροσωπούσε κάθε γωνιά του Νομού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, και την διείσδυση των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων σε νέες αγορές. Τα μέλη του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν για τις ενδεδειγμένες προϋποθέσεις και για τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή κατανάλωση των προϊόντων τους και θα καταστήσουν τις επιχειρήσεις τους ικανές να εξάγουν με επιτυχία τα είδη τους στις αγορές του εξωτερικού. Ειδικότερα ενημερώθηκαν για πολύ σημαντικά θέματα συσκευασίας, τυποποίησης, πιστοποίησης καθιέρωσης εμπορικής ονομασίας κλπ. Μέσα από τις εργασίες της, αποδείχτηκε και στην πράξη, ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς, στην παρούσα συγκυρία - που η εγχώρια αγορά βρίσκεται σε πρωτοφανή ύφεση - η ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων έχει γίνει πραγματικά ζωτικής σημασίας, όχι μόνον για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αλλά και για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για το λόγο αυτό, απώτερος στόχος του Επιμελητηρίου, είναι να μετατρέψει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Εύβοιας στον τομέα της παραγωγής τροφίμων και ποτών, σε μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, μέσω μιας δυναμικής ανάπτυξης των εξαγωγών.

Την Έναρξη των Εργασιών, κήρυξε η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Η πιστοποίηση, τυποποίηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών οδηγιών αποτελεί το διαβατήριο για την ελεύθερη διακίνηση των Ευβοϊκών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά και εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό εντός και εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στον Νομό μας μοναδικής προέλευσης και γεύσεως προϊόντα, που όμως δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ειδικά τώρα, στην εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, επιβάλλεται να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον των επιχειρήσεων μας και το μέλλον του τόπου μας, να γνωρίσουμε και να τηρήσουμε την τεχνοτροπία που επιβάλλεται για την επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα των προϊόντων μας. Να εκμεταλλευτούμε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της Εύβοιας, όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων μας και με την επιτυχημένη διείσδυση τους σε αγορές σημαντικές, να κατορθώσουμε την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, την ευημερία των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια των προϊόντων μας».

Ακολούθησαν Χαιρετισμοί από την κα Τζοβάνα Γκόγκου, (ως εκπροσώπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Σίμου Κεδίκογλου), της κας Πένυς Ιωαννίδου, (ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος - Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών) και από τον κο Nadcrinicinii Artur, (ως Εκπροσώπου της UNDP/BSTIP).

Το πρώτο μέρος των εργασιών της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε με τις εισηγήσεις των ομιλητών που ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους, ως ακολούθως.

O κος Κρόκος Φραγκούλης, Εκπρόσωπος του ΕΛΟΤ, παρουσίασε το θέμα της Τυποποίησης στο χώρο των τροφίμων και τον ρόλο των προτύπων για την ανάπτυξη και την οργάνωση των επιχειρήσεων.

Ο κος Κρέστος Βασίλειος, Εκπρόσωπος του ΕΦΕΤ, ανέπτυξε την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Τροφίμων, τα Συστήματα Αυτοέλεγχου haccp και την Νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων και τους ισχυρισμούς Διατροφής και υγείας.

H κα Παπαδάκη Παναγιώτα, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Δ/νση Κτηνιατρικής, ανέλυσε τις Διαδικασίες ίδρυσης, εγκατάστασης παραγωγής ζωικών προϊόντων.

Η κα Κορού Λασκαρίνα-Μαρία, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Δ/νση Κτηνιατρικής, ανέλυσε τις Προϋποθέσεις για τη Διακίνηση και για τις Εξαγωγές προς Χώρες της Ε.Ε. και τις Τρίτες Χώρες.

Η κα Παπαγιαννοπούλου Αμαλία, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέλυσε τους τρόπους Προώθησης του Οίνου σε Αγορές των Τρίτων Χωρών.

Ο κος Βάγιας Νικόλαος, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» παρουσίασε το θέμα Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Προστιθέμενη Αξία και Ανταγωνιστικότητα αυτών.

Η κα Κατσιαβέλου Αικατερίνη, Εκπρόσωπος της Ελαιουργικής Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων, παρουσίασε τις Ελληνικές εξαγωγές του ελαιολάδου και της ελιάς, τα Χαρακτηριστικά του Ελαιολάδου, την Συσκευασία - Επισήμανση του Ελαιολάδου.

Ο κος Παπαστεργόπουλος Γεώργιος, Εκπρόσωπος του ΟΠΕ, εξήγησε θέματα για την Συσκευασία και την Σήμανση των Τροφίμων και ανέλυσε την Εξαγωγική - Εισαγωγική Διαδικασία.

Ο κος Nadcrinicinii Artur, Εκπρόσωπος της UNDP/BSTIP, παρουσίασε τις Προοπτικές Εξαγωγών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και αναλύσεις, ανά θεματική ενότητα, για την ανάπτυξη πιο εξειδικευμένων θεμάτων που απασχολούν τους επιχειρηματίες ανά κλάδο.

Στους 243 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες των εργασιών, του Σεμιναρίου, θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Επιμελητήριο Εύβοιας.
Δημοφιλή σήμερα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

14/12/2018
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στον πεζόδρομο Κριεζώτου και Αβάντων, θα γίνει η «τελετή Ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στο κέντρο της ...
Η Χαλκίδα «άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της

Η Χαλκίδα «άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της

17/12/2018
Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018 την πλατεία και τους πεζόδρομους πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο ...
Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια για τις εθνικές εκλογές

Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια για τις εθνικές εκλογές

17/12/2018
Το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας για τις εθνικές εκλογές. Πλούσιο το ψ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας