Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η Λιμενική Επιτροπή Αιδηψού με επιστολή της, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Λαμία, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας και τις τεχνικές υπηρεσίες στη Χαλκίδα, για την έγκριση του έργου «Αναστήλωση κτιρίου “Κύµα” στα Λουτρά Αιδηψού».
Αιδηψός Ευβοίας.
Αιδηψός Ευβοίας.

Με χθεσινή απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται πλήρως από το ΕΣΠΑ το έργο «Αναστήλωση κτιρίου «Κύμα» στα Λουτρά Αιδηψού».

Το έργο «Αναστήλωση κτιρίου “Κύµα” στα Λουτρά Αιδηψού», έχει προϋπολογισµό 880.000 €. Είναι ένα ξύλινο κτίριο οκταγωνικού περιγράμματος, το οποίο κατασκευάστηκε το 1933 πάνω σε εξέδρα µέσα στη θάλασσα. Οι εργασίες αναστήλωσης περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και επέκταση της υπάρχουσας εξέδρας επί της οποίας θα εδράζεται η ξύλινη κατασκευή του αναψυκτηρίου, που θα διαμορφωθεί σύµφωνα µε την εγκεκριμένη µελέτη από το Υπ. Πολιτισμού. Ο σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση του κτιρίου, που έχει χαρακτηρισθεί «διατηρητέο µνηµείο».

Η Λιμενική Επιτροπή Αιδηψού, που είναι και ο φορέας διαχείρισης του έργου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Λαμία, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας και τις τεχνικές υπηρεσίες στη Χαλκίδα, αλλά και όσους συνέβαλαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην παραπάνω θετική εξέλιξη που όντως δίνει σημαντική προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα στη λουτρόπολη της Αιδηψού, καθιστώντας την πιο ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες της.

Η σημερινή Λιμενική Επιτροπή κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συντονίσει προσπάθειες ετών των προηγουμένων Λιμενικών Επιτροπών και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει πραγματικότητα η «Αναστήλωση του Κύματος», που θα το καταστήσει σε πολύ σύντομο χρόνο ξανά το Σήμα Κατατεθέν της Λουτρόπολής μας.

Και όλα αυτά εν μέσω του «κουρέματος» των αποθεματικών του Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού, ελέω PSI, αλλά και υπό την προγραμματιζόμενη συγχώνευσή του…
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας