Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ετέθησαν χθες οι υπογραφές για την υλοποίηση του έργου: «Δίκτυο Αποχέτευσης Αμαρύνθου και Γυμνού», στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας, παρουσία του δημάρχου Ερέτριας, της προέδρου της ΔΕΥΑΧ και του διευθύνοντα συμβούλου της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΚΑΛ Α.Ε».
Η πρόεδρος ΔΕΥΑΧ Ελένη Βακά, ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Ψαλτάκος και ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας
Η πρόεδρος ΔΕΥΑΧ Ελένη Βακά, ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Ψαλτάκος και ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας

Οι υπογραφές ετέθησαν και το έργο του «Δικτύου Αποχέτευσης Αμαρύνθου και Γυμνού»  παίρνει σάρκα και οστά.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας (που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ) υπέγραψε με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Ελένη Βάκα (φορέας υλοποίησης του έργου) και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΚΑΛ Α.Ε», Παναγιώτη Ψαλτάκο, τη σύμβαση υλοποίησης του έργου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ξεκινά η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα έργο που αλλάζει πολλά δεδομένα στο Δήμο Ερέτριας», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας αναλύοντας τη σημασία του έργου: «Καταρχήν δεν μολύνεται ούτε ο υδροφόρος ορίζοντας (επιφανειακός, υπόγειος, νερό άρδευσης) αλλά ούτε και το περιβάλλον. Επίσης,  με την  ολοκληρωμένη περιβαλλοντική παρέμβαση που θα γίνει δίνονται λύσεις σε πιεστικά προβλήματα των κατοίκων της Αμαρύνθου και της Γυμνού. Εξαλείφονται οι επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία συνθήκες που προκαλούν μεταξύ άλλων και ανεπιθύμητες οσμές».

Το «Δίκτυο Αποχέτευσης Αμαρύνθου και Γυμνού», θα κοστίζει 7.643.555,45 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προβλέπεται να αποπερατωθεί σε 30 μήνες, συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015.

Η κατασκευή του, εσωτερικού και εξωτερικού, οριζοντίου δικτύου αποχέτευσης στην Αμάρυνθο και στο Γυμνό, εκτός από την περιβαλλοντική σημασία έχει και σημαντικές οικονομικές παραμέτρους. Συγκεκριμένα, θα δώσει οικονομική ανάσα σε δεκάδες συμπολίτες μας καθώς μέχρι την αποπεράτωση του έργου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα απασχοληθούν άνεργοι από την περιοχή μας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί και το έργο του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων. Επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση των προσφορών  που έχουν κατατεθεί και στη συνέχεια η υπογραφή της σχετικής σύμβασης υλοποίησης με τον ανάδοχο που θα προκύψει.

Το κόστος του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Αμαρύνθου και Γυμνού» αναμένεται να κοστίζει συνολικά  17.510.362,97 ευρώ.

Η δε χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το ΕΣΠΑ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας