Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, Ιωάννης Γεροντίτης, δηλώνει την αντίθεση του στην υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας, η οποία θα οδηγήσει σε μια ακόμα υποβάθμιση του νομού Ευβοίας.
Επιμελητήριο Ευβοίας
Επιμελητήριο Ευβοίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ανακοινώθηκε εκτάκτως το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας, με ασφυκτική διορία 45 ημερών διαβούλευσης, αγγίζοντας και το ΤΕΙ Χαλκίδας.Στο Σχέδιο νόμου αναφέρεται η μετακίνηση των τμημάτων Ηλεκτρολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Θα θέλαμε, να επισημάνουμε και να θέσουμε υπόψη σας, τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για την επιχειρηματικότητα του Νομού μας, αλλά και την συμβολή που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην επιπλέον υποβάθμιση της Εύβοιας και κατά συνέπεια και στον ήδη υποβαθμισμένο, επί σειρά ετών νόμο μας σημειωτέων με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα.

Το ΤΕΙ Χαλκίδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιχειρηματικότητα του Νομού μας. Η υποβάθμιση του ΤΕΙ με την φημολογούμενη κατάργηση του τμήματος Ηλεκτρολογίας με 1935 ενεργούς φοιτητές, 17 μόνιμους και 14 έκτακτους καθηγητές, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με 2644 ενεργούς φοιτητές, 5 μόνιμους και 20 έκτακτους καθηγητές, του τμήματος Λογιστικής με 2899 ενεργούς φοιτητές, 4 μόνιμους και 20 έκτακτους καθηγητές, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νομού μας. Συγκεκριμένα:

Το τμήμα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ έχει πληρότητα 100% στις εισαγωγικές εξετάσεις, και είναι το 2ο τμήμα σε βάση εισαγωγής μεταξύ των τμημάτων Ηλεκτρολογίας όλης της Ελλάδας. Επιπλέον η βιωσιμότητα του σε σύγκριση με το ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ μπορεί να αποδειχτεί βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων που υπάρχουν στη διάθεσή μας, (98% ποσοστό επιτυχόντων κάτω από την βάση του 10 του τμήματος ηλεκτρολογίας του τμήματος Λαμίας, 17 καθηγητές στο ΤΕΙ Χαλκίδας έναντι 11 στο ΤΕΙ Λαμίας)

Οι συνέπειες μίας τέτοιας ενέργειας πλήττει την επιχειρηματικότητα της ευρύτερης περιοχής: 837 επιχειρήσεις στα Ψαχνά, 720 στην Αρτάκη, 5715 στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας η οποία απέχει μόλις 12 χιλ. από τα Ψαχνά.

Συρρίκνωση εσόδων για τα ΚΤΕΛ που μεταφέρουν τους φοιτητές στα Ψαχνά

Μείωση εσόδων για τους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν στους φοιτητές

Μείωση τζίρου για τα καταστήματα εστίασης.

Συνέχιση της απαξίωσης-εξαθλίωσης και υποβάθμισης του Νομού μας, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως όλοι γνωρίζουμε η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του νομού μας. Η αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας συνιστά πρώτιστα αναπτυξιακή και ακαδημαϊκή και δευτερεύοντος διοικητική και δημοσιονομική αναγκαιότητα.

Ζητάμε όχι μόνον να ανασταλεί οποιαδήποτε ενέργεια για μετακίνηση τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά ο Νομός Εύβοιας να αναβαθμιστεί σε Εκπαιδευτικό Κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με εκτίμηση

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΠΡΑΠΑ ΣΟΦΙΑ (3/2/2013 4:37:51 πμ)
Συγχαρητηρια ολοι οι φορεις πρεπει να ενδιαφερθουν για το ΤΕΙ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας