Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Χθες το μεσημέρι 1 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο νέο κτίριο του Δημαρχείου που βρίσκεται στην οδό Ληλαντίων, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας.
Κοπή πίτας και αγιασμός στο Νέο Δημαρχείο Χαλκίδας
Κοπή πίτας και αγιασμός στο Νέο Δημαρχείο Χαλκίδας

Έγινε χθες (Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου) το μεσημέρι, ο αγιασμός του νέου κτηρίου-παραρτήματος του Δημαρχείου επί της οδού Ληλαντίων (με είσοδο από την οδό Μεγασθένους), στο οποίο έχουν μεταστεγασθεί Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας, Χρυσόστομο, ο οποίος ευλόγησε και την τελετή κοπής της πίττας (με τα φλουριά να τυχαίνουν στους εργαζόμενους Βασίλη Καρατζά και Ιορδάνη Σεφεριάδη).

Το νέο κτήριο έχει αποδειχθεί στην πράξη ευρύχωρο, σύγχρονων προδιαγραφών, τεχνολογικά εξοπλισμένο, κατάλληλα σχεδιασμένο, άκρως λειτουργικό και φιλικό σε άτομα με αναπηρία ενώ με τη συστέγαση του πολύ μεγάλου όγκου των δημοτικών υπηρεσιών, επιτεύχθηκει οικονομία κλίμακας και εξυπηρετούνται καλύτερα οι συναλλασσόμενοι πολίτες. Η επιλογή του κτηρίου απαντά παράλληλα στο βασικό ζητούμενο της εύκολης προσβασιμότητας, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης και αναβαθμίζει τη Συνοικία του Αγίου Ιωάννη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης επεσήμανε ότι: «Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του μηνιαίου μισθώματος του νέου κτηρίου, ποσού 9.200 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της μεταφοράς νέων υπηρεσιών στο Δήμο. Είναι επιτυχία, σε μια περίοδο που μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση χωρίς την πρόβλεψη των απαιτούμενων πρόσθετων πόρων, ότι πετύχαμε τουλάχιστον να καλύψουμε το κόστος της κτηριακής υποδομής. Έχοντας πλέον, επιπρόσθετη καθαρή ωφέλεια περίπου 5.500 ευρώ τον μήνα, από την αποχώρησή του Δήμου μας από 10 μίσθια, τόσο στην έδρα όσο και στην περιφέρειά του, ακριβώς εξ’ αιτίας της συστέγασης υπηρεσιών.»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας