Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας με ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο οδηγεί το ΤΕΙ Χαλκίδας σε υποβάθμιση, ακρωτηριασμό και απαξίωση.
Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς
Ο πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει την πλήρη αντίθεση του , στην ανορθολογική πρόταση του προγράμματος ΑΘΗΝΑ, το οποίο μέσα από την επιχειρούμενη αναδιοργάνωση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οδηγεί το ΤΕΙ  Χαλκίδας σε υποβάθμιση, ακρωτηριασμό και απαξίωση.

Το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ , το οποίο υποτίθεται πως έρχεται να θεραπεύσει, αμαρτωλές λογικές , πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η διάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , διαιωνίζει πρακτικές που βασίζονται σε μικροκομματικές και πελατειακές αντιλήψεις . Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί η πρόταση αναδιάρθρωσης του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Η μεταφορά τμημάτων και Σχολών από το ΤΕΙ Χαλκίδας σε άλλες πόλεις της περιφέρειας, δυναμιτίζει την περιφερειακή συνοχή και την αναπτυξιακή προοπτική, επιτείνοντας την φθίνουσα πορεία στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός μας, εξ αιτίας της  υφεσιακής πολιτικής που μας έχει οδηγήσει στην πλήρη αποβιομηχάνιση και στην ιδιαίτερα εντεινόμενη ανεργία.
Η πρόταση που οδηγεί στην συρρίκνωση του ΤΕΙ Χαλκίδας επιφέρει πολλαπλά κτυπήματα στην τοπική οικονομία , χωρίς να ικανοποιεί την φιλοσοφία του προγράμματος  ΑΘΗΝΑ, που στοχεύει στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΤΕΙ Χαλκίδας διαθέτει τις απαραίτητες υλικοτεχνικές και τις απαιτούμενες υποστηρικτικές  υποδομές για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και για την φιλοξενία των σπουδαστών του, ενώ στις περιοχές που μεταφέρονται οι σχολές του δεν υπάρχουν αντίστοιχες υποδομές.

Σε μια περίοδο που εκ των πραγμάτων, πραγματοποιείται βίαιη αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας το ΤΕΙ Χαλκίδας μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ουσιαστική του αναβάθμιση και όχι μέσα από την επιχειρούμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση του.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καλεί όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, σε κάθε κατεύθυνση , για την ανατροπή των ανορθολογικών αυτών  σχεδιασμών που οδηγούν σε απαξίωση το ΤΕΙ Χαλκίδας και υπονομεύουν τις εναπομείνασες αναπτυξιακές δυνατότητες, δυναμιτίζουν την τοπική οικονομία και φέρνουν σε δυσχερή θέση χιλιάδες σπουδαστές και τις οικογένειες τους.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Χαλκίδα για την έναρξη του τριωδίου και των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Χαλκίδα για την έναρξη του τριωδίου και των αποκριάτικων εκδηλώσεων

23/01/2018
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ανοίγει το Τριώδιο με αποκριάτικες εκδηλ...
Η θεατρική παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» στην Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» στην Χαλκίδα

21/01/2018
Η θεατρική παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη έρχεται στο θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα....
Στο σφυρί για 1.4 εκατομμύρια ευρώ το κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

Στο σφυρί για 1.4 εκατομμύρια ευρώ το κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

21/01/2018
Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνει το ακίνητο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας στην ο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας