Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του, ο Συμεών Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την χθεσινή του απουσία και ανέφερε το θέμα της αναθεώρησης του Χωροταξικού Σχεδιασμού, ζητώντας την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Λόγω της συνάντησης που έχουμε κανονίσει για σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για το γνωστό θέμα του ΤΕΙ Χαλκίδας, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα ένα κλίμα που τείνει να γίνει μόδα, όπου για ό,τι καλό συμβαίνει αρμόδια είναι η Περιφέρεια, ενώ για ό,τι κακό φταίνε οι βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να τρέχουν για να διορθώσουν τις όποιες αδυναμίες και λάθη.

Με βάση τη μελέτη που έχω στα χέρια μου για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, αναφέρεται η Λαμία ως πρωτεύων πόλος και η Χαλκίδα ως ειδικός πόλος «αποκέντρωσης» της Μητροπολιτικής Περιοχής της Αθήνας, ενώ μέχρι σήμερα και σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο Λαμία και Χαλκίδα είναι ισοδύναμοι πόλοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, έμφαση στον τουρισμό δίνεται στη Λαμία ως μείζον κέντρο αστικού τουρισμού (!), ενώ ακόμη και για τον ιαματικό τουρισμό πιο πολύ αναφέρεται η Λαμία από τη Βόρεια Εύβοια (!).

Ζητούνται εξηγήσεις από την Περιφέρεια. Με ποια κριτήρια διαχωρίζονται οι πόλοι; Είναι μόνο τυπικές διατυπώσεις ή επηρεάζει την απορρόφηση ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και επενδύσεων; Μόνο κριτήριο για τον πρωτεύοντα πόλο είναι η έδρα αυτοδιοικητικής περιφέρειας;

Παράλληλα με τις εξηγήσεις της Περιφέρειας, προτείνω και θα ήθελα την τοποθέτησή σας για μία συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, ώστε να συζητηθούν από κοινού όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και σε ημερομηνία που θα ορίσουμε.

Θα αναμένω τη θέση σας για το ζήτημα.

Ευχαριστώ,

Συμεών Κεδίκογλου
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Χαλκίδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Χαλκίδα

22/04/2018
Στη Χαλκίδα αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Εθνικής Πάνος Καμμένος, με αφορμή τον εορτασμό της Σχολής Πεζικού....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας