Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, με επιστολή του, ανακοινώνει την απόφαση του σχετικά με το σχέδιο Αθηνά.
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Με την δημοσίευση του Σχεδίου «Αθηνά» στις 31/01/2013 από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διαπιστώσαμε τα εξής όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας:

1. Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας είναι ένα από τα 3 Πανεπιστήμια της Ελλάδας το οποίο καταργείται εντελώς, χωρίς την μετονομασία του (πχ. σε Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας).

2. Τα δύο Τμήματα του Πανεπιστημίου έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης απορροφάται από το Τμήμα Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η έδρα του παραμένει στην Λαμία.

Δεχόμενοι τα κριτήρια-κανόνες που τέθηκαν από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και το Υπουργείο, τα οποία σχετίζονται με:

1. Το πλήθος μελών ΔΕΠ του Τμήματος, προκειμένου αυτό να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά

2. Την ομογενοποίηση των γνωστικών αντικειμένων ανά Σχολή

3. Την ύπαρξη μίας κρίσιμης ακαδημαϊκής μάζας, δύο–τριών Τμημάτων, προκειμένου να αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο για την συγκρότηση Σχολής θεωρούμε ότι η πρόταση του Σχεδίου, για παραμονή του Τμήματος μας στη Λαμία, δεν υπακούει στον παραπάνω κριτήριο-κανόνα που σχετίζεται με το πλήθος των Τμημάτων ανά πόλη, αφού απαιτεί την ύπαρξη τουλάχιστον δύο Τμημάτων για να συγκροτηθεί μία Σχολή.

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις και τα δελτία τύπου του Υπουργού για τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε για το Σχέδιο και θεωρώντας ως δεδομένη την αξιολόγηση του Τμήματος από την ΑΔΙΠ ότι «το Τμήμα με βάση και το διεπιστημονικό του χαρακτήρα, θα μπορέσει να αναπτυχθεί μόνο αν μετακινηθεί σε πόλη στην οποία συνυπάρχουν Τμήματα Ιατρικής, Βιολογίας αλλά και Πολυτεχνική Σχολή», ο Φοιτητικός Σύλλογος στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, αναδιατύπωσε την θέση του, προτείνοντας παρακάτω μία πιο ρεαλιστική λύση, η οποία όχι μόνο συμφωνεί με τα παραπάνω κριτήρια-κανόνες, αλλά και εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, την ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη του Τμήματος.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος γνωρίζοντας ότι το Τμήμα δεν θα είναι βιώσιμο μόνο του και εντελώς αποκομμένο από την Σχολή στην οποία θα ενταχθεί καθώς και από το κέντρο διοίκησης του Πανεπιστημίου στο οποίο θα ανήκει, ζητά την χωροταξική του μετακίνηση ως αυτόνομο Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ή ως ροή σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Αττικής.

 Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Ευσταθίου Ανδρέας                                Μουσμούτης Ιωάννης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας