Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας και Εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Χαλκίδας, Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για το θέμα του ΤΕΙ Ψαχνών και την υποβάθμιση του από το σχέδιο «Αθηνά».
Κώστας Ρουσόπουλος
Κώστας Ρουσόπουλος

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Οπως γνωρίζετε η θεά Αθηνά στην αρχαιότητα ήταν εκτός των άλλων και θεά της σοφίας. Το επονομαζόμενο επομένως Σχέδιο «Αθηνά» μόνο για την σοφία του δεν φημίζεται! Θέλω επίσης να πιστεύω ότι πλανηθήκατε από κάποιους που θέλουν νά λέγονται σύμβουλοι, γιατί ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος του δικού σας βεληνεκούς δεν μπορεί να συναίνεσε σε τέτοιο ατόπημα! Μπορεί η έκφραση να είναι βαριά όμως πως μπορείτε να δικαιολογήσετε την μετατόπιση ενός ολόκληρου σχεδόν τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος καί συγκεκριμένα του ΤΕΙ-ΧΑΛΚΙΔΟΣ, σε δύο σαφώς υποδεέστερα από κάθε πλευράς ΤΕΙ;

Με ποια κριτήρια έγινε κ.Υπουργέ αυτός ο «σχεδιασμός»; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έγινε ούτε με εκπαιδευτικό, όπως προτάσσει το Σχέδιο,ούτε με κανενός είδους ορθολογικό κριτήριο! Καί ορισμένα από τα στοιχεία «κραυγάζουν» για την κατάφωρη αδικία που συντελείται!

Πώς είναι δυνατόν να μετατοπίζεται το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με 4.000 σπουδαστές στο παράρτημα του(!)τής Θήβας με ανύπαρκτες κτιριακές εγκαταστάσεις, υποχρεώνοντας τούς φοιτητές να τελειώσουν άλλη σχολή από εκείνη πού είχαν οραματιστεί και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική παραγωγή και κοινωνία; Πως είναι δυνατόν να μετατοπίζεται το Τμήμα Ηλεκτρολογίας με τον πολλαπλάσιο αριθμό σπουδαστών σε εκείνο της Λαμίας που συμφωνα με τον σχεδιασμό του δικού σας Υπουργείου όδευε για κλείσιμο και στο οποίο το 80% καί πλέον των σπουδαστών έχουν εισαχθεί με βαθμό κάτω τού 10; Πως είναι δυνατόν να εξωθείτε χιλιάδες σπουδαστών σε διακοπή σπουδών αφού λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων δεν μπορούν να καλύψουν το μεταφορικό κόστος, ούτε το κόστος ενοικίασης διαμερίσματος;

Σας αναφέρω τρείς και μόνο περιπτώσεις από τις οποίες μπορείτε πιστεύω να αντιληφθείτε πολλά. Παρόμοια «μορφώματα» έχουν απ' 'οτι πληροφορούμαι δημιουργηθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Κύριε Υπουργέ,

Τα ΜΜΕ αλλά και η υφέρπουσα φημολογία,ομιλούν για πελατειακές σχέσεις. Δώστε με την δική σας σθεναρή παρέμβαση ενα τέλος προς όφελος όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, αποσύροντας προσωρινά το επίμαχο «Σχέδιο», δίνοντας τον ικανό χρόνο (καί σαφώς όχι τών 45 ημερών!) στούς αρμόδιους φορείς για διαβούλευση και προτάσεις. Να είστε σίγουρος ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι αντάξιο των προσδοκιών της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Με τιμή

Κων/νος Ι.Ρουσόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων-Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας