Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς απέστειλε προς τον Υπουργό Παιδείας επιστολή σχετικά με το σχέδιο Αθηνά και ζητά να διαμορφωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Περιφερειάρχη:

Θέμα - «Η επιχειρούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι αποσπασματική και οδηγεί σε αδιέξοδο».

Ενόψει της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι απόλυτα αναγκαίο το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο ώστε οι όποιες αποφάσεις να είναι συναινετικές και σε απόλυτη σχέση με τις ανάγκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το χρονικό διάστημα των 45 ημερών για διαβούλευση είναι προσχηματικό και θα πρέπει να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος για συμφωνημένες και όχι προειλημμένες αποφάσεις.
Έτσι θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, οι βουλευτές και οι Υπουργοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι φορείς και βεβαίως πέρα και πάνω απ’όλα η ακαδημαϊκή κοινότητα να καταθέσουν δημοσίως την θέση τους έτσι ώστε το Υπουργείο να προβεί σε απολύτως συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Είναι προφανές ότι μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου δεν θα γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας. Εξάλλου η Ένωση Περιφερειών αποφάσισε ακριβώς τα ανωτέρω.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας