Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, έπειτα από πρωτοβουλία των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Ευβοίας, με σκοπό την ενημέρωση για το κίνδυνο του Βοήθεια στο Σπίτι να χαθεί από τους Δήμους, από 1η Απρίλη του 2013 και τη πιθανότητα να μετατραπεί σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση. Την Τετάρτη 13/2 λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τον Βούρκο για την πορεία στην Αθήνα.
Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Έπειτα από κάλεσμα που έγινε παρόντες στη συγκέντρωση αυτή ήταν: Από πλευράς πολιτικών κομμάτων, ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου και ο κύριος Δημήτρης Παπαγεωργίου εκπροσωπώντας το βουλευτή κύριο Συμεών Κεδίκογλου.  Από πλευράς δήμων παρευρέθησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας κύριος Δημήτρης Αναγνώστου, η αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κυρία Αρετή Μπάτσα, όπως και η αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου κυρία Κουιμιτζή – Στάμου Αικατερίνη, ενώ  τέλος τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων εκπροσώπευσε ο κύριος Νίκος Χασάνδρας μέλος της αντιπολίτευσης του δήμου.

Ακόμη παρευρέθησαν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κύριος Στέφανος Μπασινάς, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Χαλκιδέων και μέλος της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ κύριος  Δημήτρης Γεωργακόπουλος, το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου κυρία Σοφία Ντούρου, ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του δήμου Χαλκιδέων κύριος Χάρης Καραμάντουλας, όπως επίσης και το μέλος του ιατρικού συλλόγου Ευβοίας κύριος Αλέξανδρος Δαύρης.

Το ψήφισμα αυτής της συνάντησης έπειτα από αρκετή ώρα συζήτησης για το «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν:

1.Να εξασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση η συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις κοινωνικές δομές καθώς και τη σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους, όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

2.Την συμπαράσταση των δημάρχων με τη δυναμική παρουσία τους στην απεργιακή κινητοποίηση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος ως ένδειξη συμπαράστασης προκειμένου να συμβάλλουν κι αυτοί στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας.

3.Υπόμνημα από όλους τους Δήμους της Εύβοιας προς Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Οικονομίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι, με τους ίδιους έμπειρους εργαζόμενους.

4.Τροποποίηση των κριτηρίων του «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» ώστε να καλυφθεί ένας αξιοπρεπής αριθμός ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

5.Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και έχουν επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση.

Υποστήριξη δεχτήκαμε από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι, στηρίζοντας με ανακοίνωσή τους την σημαντικότητα αυτού του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη η πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκίδας να μισθώσει λεωφορείο για την μετακίνησή μας την ημέρα της πορείας, όπως επίσης την υποστήριξη που έδειξε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου με την εκπροσώπευση τους αλλά και την πρωτοβουλία να μεταφέρει όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας του Βοήθεια στο Σπίτι με λεωφορείο του Δήμου για την συνάντηση αυτή, όπως και για την μετακίνηση που θα τους προσφέρουν για την ημέρα της πορείας στην Αθήνα.

Είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να μιμηθούν πολλοί δήμοι για να δείξουν την υποστήριξή τους στον αγώνα αυτό που πραγματοποιείται. Ας αποτελέσει το γεγονός αυτό ευκαιρία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για όσους θέλουν να παρευρεθούν κοντά μας την ημέρα αυτή και με την παρουσία τους να ενισχύσουν αυτή την κινητοποίηση.
 
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00π.μ. στο Βούρκο έναντι Τεχνικού Λυκείου Χαλκίδας, αναχωρούν λεωφορεία για Αθήνα.

Σας περιμένουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να ακουστούμε πιο δυνατά!
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας