Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Φοιτητών «Λάμπρου Κατσώνη» του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης Λιβαδειάς εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: « Θέση Συλλόγου Φοιτητών ΤΠΟΑ σχετικά με τη συγχώνευση του τμήματος ΤΠΟΑ σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά».
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» από τον κ. Υπουργό Παιδείας κρίναμε ότι είναι απαραίτητο να εκφράσουμε επίσημα την άποψη μας ως φοιτητές σχετικά με τη προβλεπόμενη συγχώνευση του τμήματος μας και γενικότερα για αυτά που έχουν εκφραστεί από τοπικούς άρχοντες της Πόλης.

Ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό ενημερωνόμαστε για τις προσπάθειες που κάνουν ο Δήμος και οι τοπικοί άρχοντες για την παραμονή του τμήματος στη Λιβαδειά. Αυτό θα γινόταν κατανοητό και αποδεκτό από το φοιτητικό κόσμο εάν αυτές οι προσπάθειες είχαν ασκηθεί μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου μας πολλά χρόνια πριν για να διοριστεί ο απαραίτητος αριθμός μελών ΔΕΠ που θα εξασφάλιζε την αυτόνομη λειτουργία του τμήματος, την ολοκληρωμένη κτηριακή εγκατάσταση του και φυσικά την ανάπτυξη της Σχολής με νέα τμήματα. Η παντελής όμως έλλειψη ηθικής στήριξης προς το Πανεπιστήμιο από τη χρονιά ιδρύσεως του μέχρι τώρα έφερε τα σημερινά αποτελέσματα! Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους απλούς πολίτες της Λιβαδειάς με τους οποίους οι φοιτητές έχουν μια πολύ καλή και αρμονική συνύπαρξη.

Οι προτάσεις που γίνονται για την αυτοχρηματοδότηση του τμήματος από εταιρεία «φίλων» μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί πρώτον οι φοιτητές δεν εισήρθαμε μετά από δύσκολες πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα ιδιωτικό ίδρυμα αλλά σε ένα δημόσιο , αναγνωρισμένο ΑΕΙ και δεύτερον ένα πανεπιστημιακό τμήμα δεν μπορεί να στηρίζεται στον «οβολό» καθενός πολίτη που χειμάζεται από αυτή την ζοφερή οικονομική κρίση.

Παράλληλα θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον κ. Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής σχετικά με τη πρόσφατα δημοσιοποιημένη μελέτη του για το Πανεπιστήμιο και ειδικά για το τμήμα ΠΟΑ και να του τονίσουμε ότι : μπορεί όπως αναφέρει να έχουμε μικρότερο κόστος από άλλα ΑΕΙ αλλά δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό μελών ΔΕΠ, ούτε τον ίδιο αριθμό φοιτητών και φυσικά ούτε τις ίδιες ακαδημαϊκές παροχές με τα Πανεπιστήμια που αναφέρθηκε και ως εκ τούτου οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης είναι εντελώς ατυχής.

Το τμήμα μας είναι ένα αξιόλογο οικονομικό τμήμα με αξιοπρόσεκτη απορρόφηση των αποφοίτων μας από την αγορά εργασίας που αυτό έχει ανάγκη και η πατρίδα μας όσο τίποτε άλλο ,σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Για τους λόγους όμως που προαναφέραμε και σύμφωνα με τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών το τμήμα ΠΟΑ πρέπει να μεταφερθεί και να συγχωνευθεί στο συγγενές τμήμα προκειμένου να αποτραπεί ο ακαδημαϊκός του θάνατος που θα είχε ως συνέπεια να ισοπεδωθεί η εκπαιδευτική κατάρτιση των φοιτητών!

Εμείς οι φοιτητές έχουμε δικαίωμα και ζητούμε την εξασφάλιση του επιστημονικού μας μέλλοντος και τη κάλυψη των ακαδημαϊκών μας αναγκών! Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» μας εξασφαλίζονται στα πλαίσια ενός συμπαγούς ακαδημαϊκού πυρήνα στο Πανεπιστήμιο που σχεδιάζεται από το Υπουργείο να συγχωνευθούμε και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα μας

Συμμεριζόμαστε και χαιρετίζουμε τα αιτήματα των συμφοιτητών μας του τμήματος ΠΕΒ στη Λαμία!

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Κουφουδάκης                              Ευφροσύνη Ξενάκη
Δημοφιλή σήμερα

Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα και ο mr Ράδιο Αρβύλα Χρήστος Κιούσης στον Home Radio 89.1

Νέο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα και ο mr Ράδιο Αρβύλα Χρήστος Κιούσης στον Home Radio 89.1

20/09/2017
Ο αγαπημένος σταθμός της πόλης μας, που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα...
Ο Χρήστος Παγώνης για το κλείσιμο του Καταφυγίου ζώων στο Βασιλικό

Ο Χρήστος Παγώνης για το κλείσιμο του Καταφυγίου ζώων στο Βασιλικό

22/09/2017
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγεί τους λόγους για το κλείσιμο ...
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 1ου Edipsos Multisport & Wellness Festival

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 1ου Edipsos Multisport & Wellness Festival

20/09/2017
Στα Λουτρά Αιδηψού θα πραγματοποιηθεί το 1ο Edipsos Multisport & Wellness Festival. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας