Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Coffee Island - Χαλκίδα
Η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ Σοφία Ντούρου, παραβρέθηκε στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις, σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά».
Σοφία Ντούρου.
Σοφία Ντούρου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, η περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Ντούρου, η οποία παραβρέθηκε στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, με θέμα το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, δήλωσε :

Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ στο σύνολό του όχι για γεωγραφικούς ή χωροταξικούς λόγους αλλά για την ίδια την ουσία και το περιεχόμενό του. Είναι άλλο ένα μέτρο , στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ε.Ε., για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Είναι η συνέχεια στο νόμο-πλαίσιο που μετατρέπει τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε επιχειρήσεις Α.Ε. Διαμορφώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για προσέλκυση επιχειρηματικών επενδύσεων.

Στόχος τους το περιεχόμενο των σπουδών με ευέλικτα προγράμματα και επιστημονικά αντικείμενα που θα προσαρμόζονται στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, η αποσύνδεση της όποιας επαγγελματικής ειδίκευσης από το πτυχίο.

Υπάρχει τεράστια ευθύνη στις κυβερνήσεις, τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου , στους εκλεγμένους τους στην Τ.Δ. για την πολιτική που εφάρμοσαν ή αποδέχτηκαν: κάθε πόλη και παν/μιο κάθε χωριό και ΤΕΙ . Χωρίς υποδομές , χωρίς χρηματοδότηση, σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς γνωστικό αντικείμενο, χωρίς ακόμα και σπουδαστές. Η απόλυτη λογική «Μαυρογιαλούρου». Και σήμερα αυτό επικρατεί στη συζήτηση, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος παράγοντας ήταν πιο ικανός και κράτησε ή μετέφερε τη σχολή στον τόπο του. Είχαμε παρακολουθήσει τη διαμάχη για το αν θα είναι το ΤΕΙ στα Ψαχνά ή στο Βασιλικό, γιατί να έχει πανεπιστήμιο η Λαμία και όχι η Χαλκίδα και άλλα ευτράπελα μα κύρια αποπροσανατολιστικά. Και συνεχίζει και σήμερα η θεωρία της «ριγμένης» Εύβοιας.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, σε επίπεδο Δήμων, Νομών, Περιφέρειας δεν ανέφεραν, δεν ανέδειξαν, δεν διεκδίκησαν λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που συναντούσαν οι σπουδαστές στην περιοχή μας –και όχι μόνο- με τη στέγαση, τη σίτιση, τα βιβλία, την έλλειψη καθηγητών και υλικοτεχνικής υποδομής, τη ,μεταφορά, τη θέρμανση. Δήλωναν ότι δεν έχουν αρμοδιότητα. Σήμερα για ποιον «αγωνιούν»;

Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει τους σπουδαστές και τους φοιτητές σαν πελάτες. Στα ΤΕΙ είναι κύρια παιδιά λαϊκών οικογενειών που ματώνουν προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Γνωρίζουμε ότι ήδη , εξ αιτίας των βάρβαρων οικονομικών μέτρων που έχουν εξαθλιώσει χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, πολλοί σπουδαστές και φοιτητές εγκαταλείπουν τις σχολές τους. Ξέρουμε ότι πολλοί σπουδαστές και φοιτητές δουλεύουν ταυτόχρονα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα. Δεν μπορεί λοιπόν να επικαλούμαστε την ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία που θα περιμένει να ωφεληθεί από τα χρήματα που αφήνουν οι σπουδαστές από το ενοίκιο ή το φαγητό ή τον καφέ.

Σε μια περιοχή που υπάρχει ορυκτός πλούτος, η ΛΑΡΚΟ, δυνατότητα για αγροτική ανάπτυξη και που σήμερα εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται τη μαστίζει η φτώχεια, η ανεργία, το ξεκλήρισμα, η ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Το ΚΚΕ καλεί τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, το λαό της περιοχής, να δώσουν τη μάχη να μην πεταχτεί κανένας σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και δάσκαλος, να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και ακαδημαϊκής λειτουργίας.

Παλεύουμε για Ενιαία Ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, τμήματα που θα παρέχουν το σύνολο των απαιτούμενων γνώσεων και θα κατοχυρώνουν την πρόσβαση στο επάγγελμα.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

26/07/2017
Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Χ...
Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

25/07/2017
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνουν τις εργασίες του 2ου Περιφε...
Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

16/07/2017
Με βασικό άξονα τα ζητήματα ανάπτυξης και οικονομίας σχεδιάζουν στην κυβέρνηση το δεύτερο Περιφερειακό συνέδ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας