Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, παράρτημα του ΠΑΜΕ Ευβοίας, καλεί τον κόσμο στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 20 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Αγοράς στην Χαλκίδα.
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Οι κεφαλαιοκράτες, οι εργοδότες και η κυβέρνησή τους θέλουν να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, χωρίς βασικό μισθό και μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, για να εξασφαλίζουν τα κέρδη. Θέλουν να πάρουν πίσω όσες κατακτήσεις είχαμε αποσπάσει με αγώνες και αίμα χρόνων. Θέλουν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα, να μας ξεμοναχιάζουν οι εργοδότες με την «ατομική διαπραγμάτευση», για να μας τσακίζουν πιο εύκολα.

• Καταργούν την εθνική, γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, τη στοιχειώδη βάση του μισθού, του μεροκάματου, των εργασιακών δικαιωμάτων, το «πάτωμα» για τις κλαδικές συμβάσεις. Για να δουλεύουμε όλοι με 300 – 400 ευρώ, με νόμο!

• Καταργούν κάθε ίχνος από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, για να «ελαφρυνθούν» κι άλλο οι εργοδότες.

• Μας επιβαρύνουν με δυσβάσταχτα φοροχαράτσια, την ίδια ώρα που απαλλάσσουν την πλουτοκρατία.

• Τρομοκρατούν όποιον σηκώνει κεφάλι, με την κρατική βία και καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού: επίταξη των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, επιστράτευση των ναυτεργατών, συλλήψεις 35 συνδικαλιστών στο υπουργείο εργασίας, ΜΑΤ στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια.

Στον κλάδο:

• Οι εργοδότες, έχοντας το πλεονέκτημα του νόμου, δεν υπογράφουν τη συλλογική μας σύμβαση. Τώρα, μας λένε «να δούμε τι θα γίνει με την εθνική γενική».

• Μετράμε απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, μας εκβιάζουν να υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις.

• Ήρθε το πετσόκομμα κατά 64% στο εφάπαξ του επικουρικού μας ταμείου, με νομοθετική ρύθμιση, ακολουθώντας τις μειώσεις των συντάξεων. Την επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματά μας, ενισχύουν οι δυνάμεις που ελέγχουν τη διασπαστική ομοσπονδία των ιατρικών επισκεπτών, οι ίδιες που βρίσκονται και στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, της ΓΣΕΕ.

Αυτές οι δυνάμεις:

• Προβάλλουν ένα πλαίσιο σύμβασης με μειώσεις και επιδιώκουν να το υπογράψουν με τους εργοδότες για ολόκληρο τον κλάδο, δηλ. να δεσμεύσουν τους εργαζόμενους με μειώσεις που οι εργοδότες δεν μπορούν να κάνουν μονομερώς.

• Επιδιώκουν – κατά το γράμμα του αντιασφαλιστικού εφαρμοστικού νόμου που συγχωνεύει τα επικουρικά ταμεία – τη μετατροπή του επικουρικού μας ταμείου σε επαγγελματικό (ΝΠΙΔ) με μειώσεις στις συντάξεις μέχρι 45%!

Για να πετύχουν τους σκοπούς τους, παραπλανούν τους εργαζόμενους με ψέματα, κρύβουν στοιχεία, πολεμούν με λύσσα την ομοσπονδία μας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο δρόμους: φόβος, υποταγή και εξαθλίωση ή αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή. Ο δρόμος που μας ταιριάζει και μπορεί να μας οδηγήσει σε διέξοδο είναι ο δεύτερος και για να τον περπατήσουμε πρέπει να εξασφαλίσουμε την ταξική μας ενότητα, την οργάνωσή μας μέσα στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των σωματείων μας και τη μαζικότητα των αγώνων μας. Να κάνουμε πέρα τις δυνάμεις – συνδικαλιστικές και πολιτικές – που υπονομεύουν τα συμφέροντα και την πάλη των εργαζόμενων, που μας κρατάνε καθηλωμένους στη μοιρολατρία, στην απογοήτευση, στη λογική της διαχείρισης των προβλημάτων και του μικρότερου κακού.

Αυτό το μήνυμα να δώσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 20 Φλεβάρη, συντονισμένοι με την κλαδική ομοσπονδία μας, την ΟΕΦΣΕΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με τα €751 ως βάση για διαπραγμάτευση αυξήσεων.
  2. Υπογραφή και εφαρμογή της κλαδικής μας σύμβασης με «πάτωμα» τα κεκτημένα του 2009.
  3. Διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων με την εγγύηση του κράτους. Καμία μείωση σε συντάξεις και παροχές. Να μη γίνει το επικουρικό μας ταμείο ΝΠΙΔ.
  4. Ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Όχι στις ελεημοσύνες, στην ανακύκλωση της φτώχειας, στο μοίρασμα της ανεργίας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ:

  1. Δεν έχουμε. Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε. Όχι στα χαράτσια και τους αντιλαϊκούς φόρους!
  2. Κάτω τα χέρια από τους εργάτες και το λαό που αγωνίζονται! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ «ο νόμος και η τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών!Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας