Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ευβοίας με θέμα «Φορολογικά και Εργατικά Θέματα - Νέα Κριτήρια για την εκ νέου διαδικασία αδειοδότησης των χώρων εκπαίδευσης - Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ».
Ενημερωτική Ημερίδα Επιμελητηρίου Ευβοίας
Ενημερωτική Ημερίδα Επιμελητηρίου Ευβοίας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, συνδιοργάνωσαν Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα : «Φορολογικά και Εργατικά Θέματα - Νέα Κριτήρια για την εκ νέου διαδικασία αδειοδότησης των χώρων εκπαίδευσης - Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ».

H Ενημερωτική Ημερίδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου και των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών, υπήρξε μεγάλη. Πλήθος επιχειρηματιών κυρίως από τον χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ξένων γλωσσών, κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρακολουθώντας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της εργασίες της Ημερίδας.

Τις Εργασίες άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Γεροντίτης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός όπως η έλλειψη οδικού δικτύου, η αποβιομηχάνιση της περιοχής, η έλλειψη χωροταξικού σχεδίου, κλπ, προβλήματα που αποτελούν την πρώτη τροχοπέδη προοπτικής ανάπτυξης του τόπου, ακολούθως εστίασε στα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, όπως αυτά μεγεθύνονται και διευρύνονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του νέου κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο ανέλυσε τον ρόλο και παρουσίασε τις πρακτικές του Επιμελητήριου, για την προστασία της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη των μελών του.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας κος Παναγιώτης Παπαφράγκας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, κα Σοφία Ανδριόλα, αναφέρθηκαν διεξοδικά στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της Δευτεροβάθμιας και της Ξενόγλωσσης εκπαίδευσης καθώς και στα ειδικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που παρακολούθησαν την Ημερίδα, ενημερώθηκαν αρχικά, από τον κο Αυλωνίτη Νικόλαο, (Φοροτεχνικό της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας και Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Αττικής), για το σύνολο των φορολογικών, των ασφαλιστικών και των εργατικών θεμάτων που αφορούν τους εν λόγο κλάδους, μετά την ψήφιση των νέων νόμων. Ακολούθως από τον κο Χαράλαμπο Νικολάου, (Μέλος της Ένωσης Φροντιστών Ελλάδος) για τα νέα κτιριακά και άλλα κριτήρια που απαιτούνται για την εκ νέου διαδικασία αδειοδότησης των χώρων εκπαίδευσης. Στο τελευταίο μέρος των παρουσιάσεων ενημερώθηκαν από τον κο Ιωάννη Φρουδαράκη, (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας) για τα Προγράμματα Επιδοτήσεων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Πέραν αυτών, μετά το πέρας των παρουσιάσεων, οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήματα του κοινού, διευκρινίζοντας επί μέρους θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκομένους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας