Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης με ομιλία του αναφέρεται στην ψήφιση του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών για την έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε χθες, κατά την διάρκεια ομιλίας του, για την έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου, ότι πλέον υπάρχει μια συνολική κρίση στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και θα πρέπει να πιέσουμε ώστε να επέλθουν αλλαγές στην στρατηγική ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στην συνέχεια αφού σχολίασε θετικά τα αποτελέσματα του Eurogroup της 13ης Δεκ 2012, έκανε αναφορά στην αυξημένη ανεργία, λέγοντας πως η ανεργία είναι πλέον η θρυαλλίδα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή. Υποστήριξε την θέση του αυτή, συμπεριλαμβάνοντας στον κίνδυνο και την απόκλιση του 7% στα δημοσία έσοδα του πρώτου μήνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Ο Βουλευτής της Εύβοιας, έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Μεσοπρόθεσμου, η απόδοση του 70%, των υπερβάσεων από τις καλύψεις των δημοσιονομικών στόχων, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στον λάθος του ΔΝΤ, είπε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το λάθος όχι μόνο στο κομμάτι του πολλαπλασιαστή  αλλά στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεδομένου του ότι τώρα υπάρχει η πολιτική νομιμοποίηση για την τροποποίηση πολιτικών που είχαν αντίθετα, από το προσδοκώμενο, αποτελέσματα. Στο πλαίσιο τροποποίησης της πολιτικής ανέφερε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την διευκόλυνση των πολιτών μέσω περισσότερων δόσεων για οφειλές τους προς το δημόσιο, την άμεση αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς προμηθευτές και την ενίσχυση της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν συμπληρώσεις που θα αφορούν σε μέτρα για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, στη σημαντική αύξηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε στοχευμένα έργα και τομείς αλλά και στη δημοσιονομική εξυγίανση μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών και της ανάπτυξης.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι: «Καμιά δημοσιονομική εξυγίανση, καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της, όταν η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης».

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Αναγνωστάκη στο παρακάτω βίντεο
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας