Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Εύβοιας "χτυπούν" και μάλιστα με σκληρή γλώσσσα, εκτοξεύοντας βολές κατά κυβέρνησης, ΔΕΗ, αλλά και τοπικών παραγόντων, που "ανοίγουν" δρόμο στο λιθάνθρακα, κατά την άποψη που εκφράζουν στην παρακάτω ανακοίνωσή τους:

"Παραδοσιακά η Εύβοια αντιμετωπίζεται από τη ΔΕΗ ως μια προνομιακή περιοχή για την παραγωγή ενέργειας. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα και η ανυπαρξία άλλων εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης, παρά μόνο της πλήρους βιομηχανοποίησης, έκαναν την Εύβοια να προβάλει σαν την ιδανική ενεργοπαραγωγό αυλή της Αττικής. Το Αλιβέρι υπήρξε και εξακολουθεί να λειτουργεί ως πρότυπο προς αποφυγή, για το πώς η χρήση καύσιμων ορυκτών μπορεί να υποθηκεύει τις ζωές των ανθρώπων και να αφήνει ένα βαρύ αποτύπωμα στην οικολογική ισορροπία της περιοχής.
Όλα δείχνουν ότι για την ημι-κρατική πλέον ΔΕΗ, το νησί του Ευρίπου δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ενεργειακό El Dorado. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης περί εγκατάλειψης του σχεδίου παραγωγής ενέργειας με λιθάνθρακα, τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται φωνές, θεσμικές και μη, που υποκύπτουν στη γοητεία του καύσιμου ορυκτού. Το χορό σέρνει ο διοικητής της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλος και έγκριτοι δημοσιογράφοι (π.χ. Αντ. Καρκαγιάννης)ενώ το σχέδιο έδειξε να είναι θεάρεστο μετά την παρέμβαση του μητροπολίτη Καρυστείας και Σκύρου, και επόμενα κρούσματα, το ψήφισμα, περί μη εγκατάλειψης του ενεργειακού σχεδιασμού της ΔΕΗ, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ταμυνέων (μέλη του οποίου κατήγγειλαν ως ψευδεπίγραφο) και το "ψήφισμα των κατοίκων του Μηλακίου" (που ομοίως καταγγέλθηκε από τον τοπικό σύλλογο).
Η συνταγή έχει ξαναχρησιμοποιηθεί: σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και με τη σταθερά της ανυπαρξίας εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης, η προοπτική της εξασφάλισης της τοπικής κοινωνίας μέσω της βιομηχανοποίησης, φαντάζει μονόδρομος. Είναι το μόνιμο πλαστό δίλημμα: Ή υποταγή στις καταστροφικές πολιτικές ή το φάσμα της εγκατάλειψης.
 Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αρνούμαστε τον εκβιασμό και ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολίτες και τα κινήματα πολιτών που αντιστέκονται σε μια πολιτική ενέργειας, που έχει κριθεί παρωχημένη και επιβλαβής.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή που αντίτιμο θα έχει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, της υγείας και του μέλλοντος στο κοινό μας σπίτι.
Απαιτούμε την οριστική απόσυρση του λιθάνθρακα από το ενεργειακό σχεδιασμό της ΔΕΗ. Άμεση αντικατάσταση του, από ένα διευρυμένο σχέδιο χρήσης ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) το οποίο με τη σειρά του οφείλει να σεβαστεί τις οικολογικές ισορροπίες της περιοχής και να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία.
Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου πράσινης ανάπτυξης του νομού με έμφαση στις βιολογικές καλλιέργειες, τον ήπιο τουρισμό, την προστασία του Ευβοϊκού για μια βιώσιμη αλιεία και την αειφορία του μοναδικού φυσικού πλούτου που αυτός ο τόπος διαθέτει".

Οικολόγοι Πράσινοι Ευβοιας
Δημοφιλή σήμερα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

13/10/2017
Η γνωστή ελληνική εταιρεία Sugarfree σας προσκαλεί στο νέο της κατάστημα στην Χαλκίδα, Αβάντων 20 σε ένα fashion street event....
Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

17/10/2017
Ο ιδιοκτήτης της μικροζυθοποιίας Septem που εδρεύει στο Ωρολόγιο Αυλων...
Τώρα Audi A1 από 15.990 €

Τώρα Audi A1 από 15.990 €

17/10/2017
Τώρα κάντε δικό σας το Audi A1 σε πολύ προσιτή τιμή. Δείτε το στην Audi Φίλιππος Σταθόπουλος, στη Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας