Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση με τους φορείς της Εύβοιας, στην προγραμματισμένη τους συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, είχε χθες Τετάρτη ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμμετείχε χθες στην επίσκεψη φορέων της Εύβοιας στον Υπουργό Παιδείας για την επίδοση της ομόφωνης άποψης των σπουδαστών, καθηγητών, κατοίκων και φορέων του νομού για την παραμονή στο ίδρυμα του ΤΕΙ Χαλκίδας όλων των σχολών που έχει σήμερα.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους της Εύβοιας ότι δεν θα φύγουν οι δύο μεγαλύτερες σχολές του ιδρύματος (Λογιστικής και ΣΔΟ) αλλά άφησε ανοικτό το θέμα του τμήματος Ηλεκτρολογίας.

Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα παρακάτω:

«Το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας υπερέχει απέναντι του αντίστοιχου τμήματος της Λαμίας στα κριτήρια: μάζας φοιτητικού πληθυσμού, αριθμού τμημάτων ανά σχολή, αριθμού διδακτικού προσωπικού, εξωστρέφειας, επιστημονικής έρευνας, αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων, αποφοιτήσαντων ανά έτος, απορρόφησης αποφοίτων στον επαγγελματικό κλάδο, αναθεωρημένου προγράμματος σπουδών προσανατολισμένου προς τις νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες (ενέργεια και τηλεπικοινωνίες), επαρκή και δυναμικά εργαστήρια με διεθνή αναγνώριση, συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας.

Εκτός όλων αυτών έχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των τμημάτων Ηλεκτρολογίας στις προτιμήσεις των υποψηφίων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (μετά το ΤΕΙ Πειραιά).

Καλούμε τον Υπουργό ΠΑΙΠΘΑ να αποσύρει την πρότασή του για μεταφορά του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας στη Λαμία, διότι στερείται ακαδημαϊκής νομιμοποίησης, βλάπτει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εθνική οικονομία, και παραβαίνει τα κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έχει θέσει. Δεν πρέπει το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας να γίνει η «Ιφιγένεια» στο βωμό μικροκομματικών και τοπικιστικών συμφερόντων. Επειδή το «δις εξαμαρτείν, ούκ ανδρός σοφού» καλούμε τον Υπουργό να μην επαναλάβει λάθη που έκαναν οι προκάτοχοί του.

Επιμένουμε επίσης στην ανάδειξη -και τυπικά -του ΤΕΙ Χαλκίδας σε κεντρικό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αφού η θέση αυτή εκ των πραγμάτων σήμερα είναι δική του»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας